פרסומי PMW
תנועת פת"ח של עבאס מארגנת מחנה קיץ לנוער על שם המחבלת הרוצחת דלאל מוגרבי
Share |
מחנה קיץ לנוער של תנועת פת"ח נקרא על שם המחבלת הרוצחת דלאל מוגרבי
  • משרד התרבות של הרש"פ תמך במחנה הקיץ וביקר בו
  • דלאל מוגרבי הובילה את הפיגוע הגדול ביותר בתולדות מדינת ישראל שבו נרצחו 37 אזרחים, מתוכם 12 ילדים, ומעל 70 נפצעו
נאן ז'אק זילברדיק
 
חינוך הנוער הפלסטיני לראות מחבלים רוצחים כדמויות מופת הוא חלק ממדיניות הרשות הפלסטינית. בהתאם לאידאולוגיה זו, תנועת פת"ח ארגנה מחנה קיץ לנוער הנקרא על שם המחבלת הרוצחת דלאל מוגרבי.
 
דלאל מוגרבי הובילה את הפיגוע הרצחני ביותר בתולדות מדינת ישראל, הידוע בשם "טבח כביש החוף" ב-1978, כאשר היא ומחבלים נוספים מתנועת פת"ח חטפו אוטובוס בכביש החוף, ורצחו 37 אזרחים, מתוכם 12 ילדים, ופצעו מעל 70.
 
משרד התרבות של הרש"פ תמך במחנה הקיץ של פת"ח באמצעות ביקור רשמי במחנה, ואילו עיתון הרש"פ ציין כי פעילויות המחנה "מתמקדות ביצירת דור משכיל ובעל מודעות."
 
מכון "מבט לתקשורת פלסטינית" תיעד כי בתי ספר של הרש"פ שנקראים על שמות מחבלים מגדלים נוער המעריץ טרור.
 
"מבט לתקשורת פלסטינית" דיווח כי אחד האמצעים שהרש"פ ופת"ח משתמשות בהם כדי להאדיר מחבלים וטרור הוא לקרוא אירועים, רחובות, ובתי ספר על שמותיהם. ברש"פ ישנם לפחות 28 בתי ספר על שמות של מחבלים, ועוד 3 בתי ספר על שמות משתפי פעולה עם גרמניה הנאצית. כמו כן, "מבט לתקשורת פלסטינית" פרסם דו"ח המראה כי החינוך ברש"פ הוא מתכון לשנאה ולטרור.
 
להלן הדיווח על מחנה הקיץ לנוער של פת"ח על שם המחבלת הרוצחת דלאל מוגרבי:
 
"לשכת משרד התרבות [של הרש"פ] במחוז סלפית ערכה ביקור במחנות הקיץ ביאסוף, שבין הבולטים ביניהם מחנה השהידה דלאל מוגרבי (כלומר, מחבלת שהנהיגה פיגוע שבו נרצחו 37 אזרחים, מתוכם 12 ילדים), [שנערך] בפיקוח תנועת פת"ח ומועדון צעירי יאסוף, ומחנה שגרירי הילדוּת, שממומן על ידי ארגון World Vision והמועצה הכפרית יאסוף.
משלחת משרד התרבות עודכנה בפעילויות בשני המחנות, שמתמקדות ביצירת דור משכיל ובעל מודעות...
סגן המנהל של לשכת משרד התרבות בסלפית, עסאם עבדאללה, דיבר על חשיבות מחנות הקיץ ועל העניין שהם מגלים באומנות וביצירה. הוא הוסיף כי משרד התרבות מגלה עניין רב במחנות אלו ונפגש עם היוצרים ועם בעלי הכשרונות, תוך התמקדות בביסוס חשיבות המורשת הפלסטינית בנפשותיהם של בנינו, שהרי המורשת היא אחד הסמלים החשובים ביותר של הזהות והתרבות הפלסטינית."
[עיתון הרש"פ אל-חיאת אל-ג'דידה, 31/07/2017]