פרסומי PMW
הרש"פ תוקפת את הצהרת בלפור שתמכה בהקמת בית לאומי בישראל ליהודים
Share |
הרש"פ תוקפת את הצהרת בלפור
אשר הביעה תמיכה בהקמת בית לאומי
בארץ ישראל ליהודים:


"הפשע הגדול ביותר"
"חטא"
"ההבטחה הארורה"
"קלון על האנושות"
"אות מבשר רעות [שהמיט] אסונות על הפלסטינים, הערבים, ועמי האזור והעולם"
"עוול היסטורי"
"בלפור ימשיך להתהפך בקברו"


איתמר מרכוס ונאן ז'אק זילברדיק

הצהרת בלפור שניתנה ב-2 בנובמבר 1917, היתה מכתב משר החוץ הבריטי ארתור בלפור אל הלורד ליונל וולטר רוטשילד שהיה מבכירי התנועה הציונית בבריטניה. תוכן המכתב היה הצהרה על תמיכת ממשלת בריטניה ב"הקמת בית לאומי בארץ ישראל לעם היהודי." שנים אחדות לאחר מכן, ב-24/07/1922, חבר הלאומים אישר את המסמך ומינה את בריטניה כ"בעלת מנדט על ארץ ישראל."

מדי שנה, ביום הזיכרון להצהרת בלפור, מנהיגי הרשות הפלסטינית והתקשורת הרשמית תוקפים את הצהרת בלפור ויוצאים נגדה באמירות קשות. לפי הנרטיב הפלסטיני, אין ליהודים כל היסטוריה בארץ, ולכן אין להם בה זכות קיום כמדינה. יוצא מכך, שישראל קיימת אך ורק בגלל הצהרת בלפור.

השנה, משרד ההסברה ומשרד התרבות ברש"פ ארגנו סדנה לתלמידות תיכון בטולכרם בשיתוף עם מינהלת החינוך בעיר. במהלך הסדנה התלמידות כתבו "מכתבי צער וכאב למלכת הממלכה המאוחדת, אליזבת השנייה, ולשר החוץ הבריטי, וויליאם הייג - המדינה שאיגרת שר החוץ שלה, ארתור ג'יימס בלפור, גרמה לעם הפלסטיני סבל מתמשך," כך דיווח העיתון הרשמי של הרש"פ.

כך מדווח העיתון על מכתבה של אחת התלמידות למלכה אליזבת:
"אמינה מוחמד כתבה במכתבה את הסיבות האמיתיות שגרמו לבלפור לתת את הבטחתו השחורה, שהראשונה שבהן היא [הרצון] להיפטר מהיהודים באירופה ולהעניק להם פרס על אמצעי רצח העם שהם המציאו, אשר סייעו לבריטניה לקטול יותר בני אדם."

מנהיגי הרש"פ והתקשורת הרשמית הפלסטינית פרסמו בהזדמנויות רבות את הטענה, כי הקמת מדינת ישראל היתה מזימה אירופית שמטרתה הייתה להיפטר מהיהודים שחיו באירופה, מאחר שהיהודים היוו נטל על החברה האירופית. הצהרת בלפור מוזכרת על ידי פלסטינים רבים כהוכחה שהציונות לא היתה רעיון יהודי, אלא רעיון קולוניאלי. זהו הרעיון שהובע במכתבה של התלמידה הפלסטינית.

תלמידה אחרת כתבה למלכת אנגליה:
"[הנערות הפלסטיניות] עודן משלמות את מחיר הבטחת בלפור בדם ובדמעות, משום שהוא [בלפור] 'החליט לנדב ארץ שאינה שלו לעם [היהודים] שאינו זכאי לה, ללא שום הצדקה, שהרי העם הפלסטיני לא תקף את בריטניה ולא חשב לפלוש ללונדון.'"

העיתון היומי של הרש"פ גם דיווח כי חבר הוועד הפועל של אש"ף, זַכַּריַא אל-אַרַ'א, דרש מבריטניה:
"לשאת באחריותה כלפי העם הפלסטיני ולכפר על שגיאותיה, בשל היותה האחראית העיקרית לטרגדיה שלו (של העם הפלסטיני), ולהודות בטעות הקשה שהיא ביצעה נגדו, כאשר אפשרה ליהודים, באמצעות הבטחתה הארורה, להשתלט על האדמה הפלסטינית ולהקים את מדינתם על חורבות הערבים והכפרים הפלסטיניים שנהרסו בשנת 48."

חבר תנועת פת"ח, פאיז אבו עיטה קרא להצהרת בלפור - "הפשע הגדול ביותר שהקהילה הבינלאומית אחראית עליו."

מהדורת חדשות בטלוויזיה הפלסטינית הרשמית התייחסה ל"הבטחת בלפור הארורה" בתור "הבטחה שממיטה קלון על האנושות."

הדוגמאות הבאות הן כמה מההתקפות המרובות של הרש"פ על הצהרת בלפור שהתפרסמו בתקשורת הפלסטינית השנה. למרות שכשהיא פונה אל הקהילה הבינלאומית היא טוענת שהיא מכירה בישראל, הרשות הפלסטינית ממשיכה באופן גלוי להטיף לאזרחיה, תוך שכתוב משמעותי של ההיסטוריה, לדחות ולשלול את זכות הקיום של ישראל.

מהדורת חדשות בטלוויזיה הפלסטינית
ראיון עם חבר תנועת פת"ח, פאיז אבו עיטה, הדן בהצבעה על קבלת פלסטין לאונסק"ו:
"אתמול חווינו את [יום השנה] להבטחת בלפור - הפשע הגדול ביותר שהקהילה הבינלאומית אחראית עליו, ובפרט ממשלת בריטניה. הגיע הזמן שהקהילה הבינלאומית תתקן את החטא נגד העם הפלסטיני ותעניק לו היום את זכותו לחיות כשאר עמי העולם, על אדמתו, במסגרת מדינתו הפלסטינית העצמאית."
[טלוויזיה פלסטינית (פת"ח), 03/11/2011]
לחץ לצפייה בסרטון

כותרת: "נערות טובאס 'שופטות' את הבטחת בלפור [הצהרת בלפור, 1917] במכתביהן"
"נערות טובאס [בגדה המערבית] בחרו לציין את יום השנה ה-94 להבטחת בלפור הארורה [הצהרת בלפור, 1917] באמצעות חיבור מכתבי צער וכאב למלכת הממלכה המאוחדת, אליזבת השנייה, ולשר החוץ הבריטי, וויליאם הייג - המדינה שאיגרתו של שר החוץ שלה, ארתור ג'יימס בלפור, גרמה לעם הפלסטיני סבל מתמשך. במהלך סדנה שערכו אתמול משרד ההסברה ומשרד התרבות, בשיתוף עם מינהלת החינוך בעיר, כתבו בנות בית הספר התיכון בטובאס [הגדה המערבית] עשרות מכתבים פומביים למדינאים ולנערות בבריטניה. וופאא' דראר'מה כתבה למלכה אליזבת, ואמרה כי היא ובנות דורה עודן משלמות את מחיר הבטחת בלפור בדם ובדמעות, משום שהוא [בלפור] 'החליט לנדב ארץ שאינה שלו לעם [היהודים] שאינו זכאי לה, ללא שום הצדקה, שהרי העם הפלסטיני לא תקף את בריטניה ולא חשב לפלוש ללונדון.' היא חתמה את מכתבה בתודה לממלכה המאוחדת, אשר 'ניפצה את תקוותיו של העם הפלסטיני.' סג'א דראר'מה הפנתה את מילותיה לנערה בת גילה בלונדון, שאותה היא אינה מכירה, אך משוכנעת שהיא נהנית מחירות ושהיא לא טעמה מעולם את טעם הכיבוש. היא הפנתה שאלה פתוחה לנערות לונדון - האם הן היו מסכימות שצרפת תיתן לאפריקנים בית לאומי בוויילס? ...אמינה מוחמד כתבה במכתבה את הסיבות האמיתיות שגרמו לבלפור לתת את הבטחתו השחורה, שהראשונה שבהן היא [הרצון] להיפטר מהיהודים באירופה, ולהעניק להם פרס על אמצעי רצח העם שהם המציאו, אשר סייעו לבריטניה לקטול יותר בני אדם."
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 03/11/2011]

כותרת: "ביום השנה ה-94 להבטחה הארורה [הצהרת בלפור, 1917] - אישים וגופים קוראים לעולם לתקן חלק מהחטא של בלפור על ידי תמיכה בדרישה הפלסטינית באו"ם"
"על העולם לתקן חלק מחטאו - כך הסכימו אישים וגופים לאומיים שפרסמו אתמול הודעות לרגל יום השנה ה-94 להבטחת בלפור [הצהרת בלפור, 1917]... חבר הוועד הפועל של אש"ף, זכַּרִיא אל-אַרַ'א, דרש מהממלכה המאוחדת להצביע במועצת הביטחון בעד הכרה במדינה פלסטינית בגבולות הארבעה ביוני 1967, שבירתה ירושלים... בהודעה לעיתונות שפרסם אתמול, אל-אר'א דרש מבריטניה לשאת באחריותה כלפי העם הפלסטיני ולכפר על שגיאותיה, בשל היותה האחראית העיקרית לטרגדיה שלו, ולהודות בטעות הקשה שהיא ביצעה נגדו כאשר אפשרה ליהודים, באמצעות הבטחתה הארורה, להשתלט על האדמה הפלסטינית ולהקים את מדינתם על חורבות הערבים והכפרים הפלסטיניים שנהרסו בשנת 48. ... מחלקת היחסים הבינלאומיים באש"ף דרשה מהקהילה הבינלאומית לשאת באחריותה ההיסטורית, המוסרית והאנושית כלפי העם הפלסטיני... זאת בהודעה שפרסמה אתמול המחלקה ביום השנה ה-94 להבטחה שנתנה בריטניה ליהודים, לתת להם בית לאומי בפלסטין, מה שגרם לעמנו סבל, דיכוי ועוול שנמשכים עד ימינו אנו...
משרד ההסברה אמר כי הגינויים הרגילים אינם המרשם האפקטיבי [לטיפול] בחטא הגדול הזה, בו העניקה [בריטניה] ארץ שאינה שלה לעם שהחל לטעון כי היא [הארץ] חלק מגופו [של העם]. עליה (בריטניה) להתנצל ולכפר על החטא הזה, ולהודות בפני העולם כי תוצאות מילותיו של השר החוץ שלה - לא יותר משישים מילים - עדיין נותנות את אותותיהן."
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 03/11/2011]

מהדורת חדשות בטלוויזיה הפלסטינית
קריין חדשות: "היום חל יום השנה ה-94 להבטחת בלפור הארורה [הצהרת בלפור, 1917], שבאמצעותה נתן מי שאין לו בעלות (בריטניה) נתן למי שאין זכות (היהודים) להקים מולדת לאומית ליהודים בפלסטין."
הכתב: "זוהי הצהרת בלפור, שבאמצעותה נתן שר החוץ הבריטי, ארתור בלפור, ליהודים בית לאומי בפלסטין בשנת 1917. זו ההבטחה שנתנה אישור להגירה היהודית לפלסטין. [היהודים] תפסו את מקומם של התושבים המקוריים, כבשו את ארצם והפכו אותם לפליטים ברחבי העולם. הבטחה - שממיטה קלון על האנושות, שהעלימה עין ממנה אל מול קולוניאליסט שהשתולל, לא רק בפלסטין לבדה, אלא במולדת הערבית - ממזרח למערב...
ההבטחה איננה בהכרח זכות של בני אנוש, לעומת [זכותו] של אללה להבטיח את הארץ הזאת, שהיתה ועודנה שייכת לבעליה הפלסטיניים בכל רמ"ח איבריהם. בלפור ימשיך להתהפך בקברו בשל העוול ההיסטורי שעשתה בריטניה נגד העם הפלסטיני."
[טלוויזיה פלסטינית (פת"ח), 02/11/2011]
לחץ לצפייה בסרטון

כותרת: "היום יום השנה ה-94 להבטחת בלפור" [הצהרת בלפור, 1917]
"היום חל יום השנה ה-94 למתן הבטחת בלפור הארורה, שמתוקפה העניקה בריטניה ליהודים את הזכות להקים בית לאומי בפלסטין, בהתבסס על האמירה השקרית 'ארץ ללא עם לעם ללא ארץ.' ... ההבטחה הזו הייתה בבחינת הצעד הראשון של המערב בדרך להקמת ישות ליהודים על אדמת פלסטין, בהתאם לרצונותיה של הציונות העולמית, על חשבון עם שנטוע בארץ הזו מזה אלפי שנים. ההבטחה הזו ניתנה כהצהרה מצדו של שר החוץ הבריטי דאז, ארתור ג'יימס בלפור... שנמסרה ללורד רוטשילד, אחד ממנהיגי התנועה הציונית העולמית, לאחר משא ומתן שנמשך שלוש שנים בין ממשלת בריטניה לבין יהודי בריטניה והארגון הציוני העולמי. באמצעותה, הציונים הצליחו לשכנע את בריטניה ביכולתם לממש את מטרותיה (של בריטניה) ולשמור על האינטרסים שלה באזור... היהודים הצליחו לנצל את פיסת הנייר שפרסם ארתור בלפור, הידוע בקרבתו לתנועה הציונית, ואחר כך את כתב המנדט [הבריטי] והחלטת העצרת הכללית [של האו"ם] משנת 1947 בדבר חלוקת פלסטין: הם הגשימו את חלומם להקים את [מדינת] ישראל בחמישה עשר במאי 1948, והישות הזו זכתה בחברות באו"ם בזכות הלחץ מצד המדינות הגדולות. ישראל הפכה למדינה הראשונה בתולדות המערכת הפוליטית העולמית שהוקמה על אדמתם של אחרים, ושמקבלת תמיכה בינלאומית שגרמה לה לנהוג ביהירות באזור, להתרחב, לבלוע עוד שטחים פלסטיניים וערביים, ולנהוג באלימות וללא רחמים כלפי מי מקרב העם הפלסטיני שנותר על אדמתו."
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 02/11/2011]

"נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, הביע תקווה לראות את פלסטין כמדינה באו"ם ב-21 בספטמבר 2011, ואנו האמנו לו... אמרו על הבטחת בלפור [הצהרת בלפור, 1917] שהיא הבטחה מצד מי שאין לו בעלות [על הארץ], למי שאין לו זכות [עליה]. אנו אמרנו על הבטחת אובמה שהיא הבטחה מצד מי שאינו יכול, למי שהזכות היא בכלל שלו. ההבטחה של בלפור ליהודי אירופה - מולדת בפלסטין - הייתה צעד מנע, משום שבאיגרתו הוא שרטט מפת דרכים להיפטרות מעול הבעיה היהודית בארצו ובאירופה, ומבסיסי ההתפשטות הקומוניסטית במערב אירופה, שכן העניים, הפועלים האירופאים והיהודים היו מוביליה... היהודים של המפעל הציוני ביקשו מבלפור, בעל היכולת, הבטחה, משום שהם ידעו שהכוח החזק ביותר בעולם דאז [בריטניה], הוא היחיד שיכול לכפות את התנאים להקמת מדינה ליהודים. הבטחתו הייתה אות מבשר רעות, ו[היא המיטה] אסונות על הפלסטינים, הערבים, ועמי האזור והעולם."
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 02/11/2011]

"הליגה הערבית הדגישה אתמול כי עכשיו, יותר מאי פעם, יש צורך בעמדה בינלאומית רצינית שתתמוך בזכות העם הפלסטיני להגדרה עצמית, ותשים קץ לעוול ההיסטורי שנגרם לו בעקבות הבטחת בלפור [הצהרת בלפור, 1917] והמשך הכיבוש הישראלי. בהודעה שפרסמה מחלקת פלסטין והאדמות הערביות הכבושות [בליגה הערבית] לרגל יום השנה להבטחת בלפור, נאמר: 'ההבטחה הארורה הזו הייתה סיבה מרכזית לנכבה של פלסטין בשנת 1948, והיא היוותה את תחילתה של הטרגדיה של העם הפלסטיני, אשר נמשכת עשורים רבים... ההבטחה שעליה הכריז שר החוץ של בריטניה, ארתור בלפור, ב-02/11/1917, מהווה פשע וחטא מדיני גדול, שהוביל לעקירת העם הפלסטיני וגניבת אדמתו, וגרם למלחמות וסכסוכים גדולים שעדיין נמשכים באזור.'"
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 02/11/2011]