דובר פת"ח:
הפסים על דגל ישראל
מראים את מטרת ישראל
לשלוט "מהנילוס לפרת"
"מכיוון שהעם הפלסטיני עומד עכשיו בקו ההגנה הראשון, הוא אינו מגן על עצמו בלבד,
אלא על האומה הערבית [מפני ישראל]"
איתמר מרכוס ונאן ז'אק זילברדיק
אחת הדרכים שבהן הרש"פ מקדמת שנאה כלפי ישראל היא באמצעות עלילות כוזבות המתארות את ישראל והיהודים כמי שמתכננים מזימות שונות נגד הפלסטינים, הערבים והמוסלמים. מכון "מבט לתקשורת פלסטינית" מתעד כי מאז ימי ערפאת, הרש"פ מקדמת בעקביות את העלילה לפיה ישראל מתכננת לכבוש חלקים נרחבים מארצות ערב, ולהתרחב "מהנילוס ועד הפרת."
הדובר הרשמי של פת"ח, אחמד עסאף, חזר על עלילה זו פעמיים בשבוע אחד במצרים. הוא חזר על הטענה כי שני הפסים הכחולים בדגל ישראל מייצגים את נהר הנילוס ואת נהר הפרת, ושהמגן דוד בדגל מייצג את השאיפה של ישראל לשלוט באזור שבין שני הנהרות האלה. בהתאם לכך, אמר עסאף, ישראל מהווה איום על כלל האומה הערבית, והרש"פ היא קו ההגנה של האומה הערבית מול ישראל:
"האם אתם יודעים שעד עכשיו אין לישראל גבולות? אין לה גבולות. אפילו שני הפסים על הדגל [מסמלים שלטון ישראלי] מהנילוס לפרת... המערכה על פלסטין עבור האזור הערבי והעמים הערביים, איננה מערכה כלל ערבית אלא מערכה לאומית [של כל מדינה ערבית] כי העם הפלסטיני נמצא בקו ההגנה הראשון מול השאיפות והתוכניות הישראליות."
[הטלוויזיה הרשמית של הרש"פ, 19/03/2014]
בראיון לטלוויזיה המצרית, עסאף אמר כי "הדגל הישראלי עדיין מדבר על [שלטון] מהפרת לנילוס":
"הדגל הישראלי עדיין מדבר על [שלטון] מהפרת לנילוס. תסתכלו על הדגל של ישראל... הם עדיין מאמינים בארץ ישראל הגדולה. מכיוון שהעם הפלסטיני עומד עכשיו בקו ההגנה הראשון, הוא אינו מגן על עצמו בלבד, אלא על האומה הערבית. משום כך, ההגנה או ההתייצבות של האומה הערבית (לצד הרש"פ) היא בוודאי חובה כלל ערבית, אך בו בזמן היא חובה לאומית של המדינות הערביות עצמן, מפני שהשאיפות של ישראל לא יעצרו בגבולות [שלה]."
[ערוץ 'צדא אל-בלד' (מצרים), פורסם ביוטיוב ב-19/3/2014]
לחץ לצפייה בסרטון
להלן חמש דוגמאות של העלילה, המקודמת על ידי הרש"פ מאז 1997, לפיה ישראל מתכננת לשלוט באזור שבין הנילוס לפרת:
עזאם אל-אחמד, חבר הוועד המרכזי של פת"ח, נאם באירוע שנערך בירדן לכבוד יום השנה של תנועת פת"ח. דבריו הועברו בערוץ הישיר של הטלוויזיה הפלסטינית:
עזאם אל-אחמד: "המערכה שלנו מול הציונים לא הייתה מערכה פלסטינית - ישראלית, אלא מערכה ערבית מול הכוח הקולוניאליסטי הישן והחלום הציוני במטרה להגן על האזור הערבי כולו. אנו, בתור פלסטינים, עודנו חוד החנית, ומעולם לא היינו דבר מלבד זה... אנו מגנים על לבנון, מגנים על אל-מדינה, האם איננו יודעים שחלומם הוא [שליטה] מהנילוס ועד לפרת?... אנו אומרים לאחינו שהוכו על ידי עיוורון צבעים: 'אנו נמצאים במערכת האומה הערבית כולה, איננו נמצאים במערכת הפלסטינים בלבד. זה מחייב את כולנו להיות בשוחה אחת.'"
[הערוץ הישיר של הטלוויזיה הפלסטינית, 04/01/2013]
בסרטון ששודר פעמים רבות גם בטלוויזיה הפלסטינית וגם בערוץ "אל-פלסטינייה" (פת"ח), בין השנים 2001 - 2009, נראים ילדים-שחקנים המגלמים כיתה ישראלית, החובשים כיפות, וחוזרים אחר דברי המורה: ""ארץ ישראל מהנילוס לפרת." סרטון הוידאו מוצג כאילו מדובר בכיתה אמתית בבית ספר ישראלי. השחקנים הילדים חובשים כיפות ומדברים עברית.
לחץ לצפייה בסרטון
נבהאן ח'רישה, פרשן מדיני בטלוויזיה הפלסטינית:
"ישנם [ישראלים] שאומרים שגבולות ישראל מהנילוס ועד הפרת. תביט בדגל ישראל: שני פסים כחולים ומגן דויד באמצע, שני הפסים הכחולים מייצגים את הפרת והנילוס. מדוע אף אחד לא דורש מישראל שתוותר על הדגל שלה?"
[הטלוויזיה הרשמית של הרש"פ, 30/10/2007]
לחץ לצפייה בסרטון
ד"ר חנא עיסא, מרצה לחוק בינלאומי:
"אין ספק כי הפוליטיקאים בישראל אינם מעוניינים ביציבות, וכתוצאה מכך חומקים מכל הסכם שנחתם עמם... 'ארץ ישראל מהים התיכון ועד לפרת, מלבנון ועד הנילוס.' סיסמה זו היא הבסיס המניע את יסוד ישראל מאז ייסודה של התנועה הציונית ועד ימינו אנו, ולעתיד."
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 10/08/2003]
"...הרצל שלח מכתב נזעם אל המדינות האלה ודרש מהן לשנות את גבולות פלסטין המנדטורית כך שהם יכללו את מי הליטני, כלומר 'מהמים עד המים' - [סיסמא] שאותה ביטא השלט הפרוס לרוחבה של הכנסת, 'מן הפרת ועד הנילוס.'"
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 21/12/1997]
לחץ לצפייה בדוגמאות נוספות לעלילת "מהנילוס עד הפרת" באתר "מבט לתקשורת פלסטינית." |