English

 


פרסומי PMW
כספי דמים: הרש"פ כבר שילמה 3,819,949 ₪ למבצעי הפיגוע במסעדת סבארו שבו נרצחו 15 בני אדם ונפצעו 130
Share |
Heb-template
כספי דמים: הרש"פ כבר שילמה 3,819,949 ₪ למבצעי הפיגוע במסעדת סבארו שבו נרצחו 15 בני אדם ונפצעו 130
 
מתכננת הפיגוע: "אם הזמן היה חוזר לאחור, הייתי מבצעת את מה שעשיתי באותה הדרך."

מאת עו"ד מוריס הירש, 08/08/2021

מחר, ה-9 באוגוסט 2021, ימלאו 20 שנים לפיגוע במסעדת סבארו בירושלים, אחד הפיגועים הקשים הזכורים מימי הדמים של "אינתפאדת אל-אקצא". בפיגוע זה, שבו מחבל מתאבד פוצץ את עצמו במסעדה סמוכה לצומת הרחובות יפו והמלך ג'ורג' במרכז ירושלים, נרצחו 15 אזרחים, ביניהם 5 בני משפחה אחת, ו-130 נפצעו. כתגמול על ביצוע מעשה הטרור, הרשות הפלסטינית (רש"פ) משלמת מדי חודש סכום כולל של 25,800 ₪ למחבלים הכלואים ולמשפחות של המחבלים שנהרגו, שהיו מעורבים בפיגוע הזה.

למחבל שהרכיב את המטען, עבדאללה ברגותי, המומחה למטעני חבלה שהורשע ברצח 67 אנשים בפיגועים שונים, כבר שילמה הרש"פ 921,500 ₪. בכל חודש הרש"פ משלמת לו "משכורת" בסך 7,300 ₪. למשפחת המחבל המתאבד הרש"פ כבר שילמה 221,400 ₪. בכל חודש הרש"פ משלמת למשפחתו קצבה בסך 1,400 ₪. סך הכל, שילמה הרש"פ למחבלים המרכזיים שהיו מעורבים בפיגוע סכומים מצטברים בסך 3,819,949 ₪‎.


תשלומי הרש"פ למחבלים אינם מקריים ואינם תוצאה של החלטה מנהלית כלשהי, הם מוסדרים בחוק האסירים והאסירים המשוחררים מס' 19 לשנת 2004, ובתקנות שממשלת הרש"פ תיקנה לאחר מכן מתוקף חוק זה.

כך, "החלטת ממשלה מספר 23 לשנת 2010 בעניין תקנה לתשלום משכורת חודשית לאסיר" קובעת את סולם השכר שמשלמת הרש"פ למחבלים הכלואים. כפי שניתן לראות בתרשים הבא, הסולם קובע שכר שהולך וגדל עם התמשכות תקופת המאסר בפועל של המחבל, וכולל התייחסות לתוספות שונות עבור מחבלים נשואים, מחבלים עם ילדים ומחבלים שהם תושבי או אזרחי מדינת ישראל.


מעבר לעניין התשלומים, סעיף 4 לחוק קובע שהרש"פ לא תחתום על הסכם שלום "ללא שחרור כל האסירים" ובכללם, כמובן, מרכיב מטעני הנפץ עבדאללה ברגותי, ועוד מאות מחבלים-רוצחים אחרים, האחראים לרצח אלפי בני אדם.

תשלומי הרש"פ למשפחות המחבלים ההרוגים (כהגדרתם, "שהידים") אינם מוסדרים בחוקי הרש"פ. תשלומים אלה מוסדרים בתקנות פנימיות של "המוסד לטיפול במשפחות השהידים והפצועים" של אש"ף, הממומן כולו על ידי הרש"פ.


אחת הדמויות המרכזיות בפיגוע במסעדת סבארו הייתה אחלאם תמימי, שהיתה אז סטודנטית באוניברסיטת ביר-זית ועיתונאית שניצלה את תעודת העיתונאי שלה כדי להיכנס לישראל ולתכנן את הפיגוע. על פי הודאתה, תמימי היא זו שבחרה מקום הפיגוע ולאחר מכן הובילה את המחבל המתאבד אל המסעדה שבה הוא הפעיל את מטען הנפץ שלו. הגם שתמימי הורשעה ונדונה לחמש עשרה מאסרי עולם מצטברים, היא מתגוררת כיום בירדן לאחר ששוחררה במסגרת החלק הראשון של העיסקה שהביא לשחרור החייל החטוף, גלעד שליט.

במהלך כליאתה תמימי התראיינה לערוץ 1, והכתבה שודרה בטלוויזיה הפלסטינית. לאחר שהסבירה שהיא בחרה את מקום הפיגוע, נשאלה תמימי אם היא יודעת כמה ילדים נרצחו בפיגוע. כאשר שמעה שנרצחו 8 ילדים, חייכה תמימי חיוך גדול.

מראיין: "מי בחר בסבארו [במסעדת סבארו כמקום הפיגוע]?"

תמימי: "אני. במהלך תשעה ימים בחנתי את המקום באופן מדוקדק מאד ובחרתי בו לאחר שראיתי את המספר הגדול של לקוחות במסעדה הזאת, מסעדת סבארו... משימתי היתה רק לבחור את המקום ולהוביל את מבקש-השהאדה (המתאבד). ערכתי את התכנון הכללי של הפעולה, אך מבקש-השהאדה (המתאבד) היה צריך לבצע אותה. אמרתי לו שייכנס למסעדה, יאכל ארוחה, וכעבור רבע שעה לבצע את פעולת בקשת-השהאדה (פיגוע התאבדות)... למבקש-השהאדה (המחבל המתאבד) יש אופי מיוחד מאוד והדהים אותי רצונו העז לבצע את הפעולה, רצונו העז לעבור לחיים בעולם הבא..."

המראיין: "לא חשבת על האנשים שהיו בתוך המסעדה? הילדים? המשפחות?"

תמימי: "לא. אין בי חרטה, ואין שום אסירה או אסיר פלסטיני שמביעים חרטה על מה שעשו..."

המראיין: "את יודעת כמה ילדים נהרגו בסבארו?"

תמימי: "אני חושבת שהיו שם שלושה. שלושה ילדים נהרגו בפעולה, אני חושבת."

המראיין: "שמונה."

תמימי: "שמונה?! [מחייכת] שמונה."
[הטלוויזיה הרשמית של הרש"פ, 23/10/2011]

ימים ספורים לאחר שחרורה, תמימי התראיינה שוב, הפעם לרשת ירדנית. בראיון הסבירה תמימי שהיא לא מתחרטת על מעורבותה בפיגוע.

מראיינת: "כיצד קיבלת את גזר הדין [15 מאסרי עולם]?"

תמימי: "אני לוחמת ג'יהאד למען אללה. לוחם ג'יהאד למען אללה ערוך לכל תוצאה – או שהוא ימות כשהיד, או שיתנקשו בחייו, או שהוא ייפול בשבי, אללה יכול לגזור עליו גורל לא ידוע, [למשל] שהוא יחיה כמבוקש."

מראיינת: "אם הזמן היה חוזר לאחור עבורך, אחלאם, האם היית מבצעת, או נוטלת חלק בפעולה גדולה (בפיגוע)?"

תמימי: "כמובן. אינני מתחרטת על מה שקרה, לחלוטין לא. זאת הדרך, אני מעניקה את עצמי למען אללה, בג'יהאד למען אללה, ביצעתי [את המשימה] ואללה הצליח את דרכי, את יודעת מה מספר הקורבנות שנפגעו, וכל זה בזכות ההצלחה מידי אללה. האם את מצפה ממני לזנוח את מה שעשיתי באמירה [אני מתחרטת]? חרטה זה דבר שלא בא בחשבון. ואם הזמן היה חוזר לאחור, הייתי מבצעת את מה שעשיתי באותה הדרך."

מראיינת: "איך את מתארת את הישראלים?"

תמימי:
"הישראלים, הם עם שנגזר עליו להיות מפוזר על פני האדמה אללה גזר עליהם את [הגורל] הזה, אלא שהמזימות בעולם, הצהרת בלפור, העניק להם זכות על מה שאין להם זכות."
[רשת amnonnews.net (הירדנית), 19/10/2011]


הידיעה הקודמת הידיעה הבאה



לארכיון פרסומי PMW




Created by swat