English

 


פרסומי PMW
מכון "מבט לתקשורת פלסטינית" הגיש תלונה למשטרה נגד המחבל הרוצח כרים יונס בגין הסתה לטרור וקבלת כספי טרור
Share |

מכון "מבט לתקשורת פלסטינית" הגיש תלונה למשטרה נגד המחבל הרוצח כרים יונס בגין הסתה לטרור וקבלת כספי טרור

איתמר מרכוס

מכון 'מבט לתקשורת פלסטינית' הגיש תלונה למשטרה נגד המחבל הרוצח כרים יונס בגין עבירות של הסתה לטרור וקבלת כספי טרור.

הסתה לטרור

התלונה הוגשה לנוכח בקשתו של יונס מארגוני הטרור הפלסטינים לדאוג שיהיו "עסקות חילופין" לשחרר מחבלים כלואים.

יונס השמיעה את קריאתו, לכאורה, לחטיפת ישראלים, מאוהל קבלת הפנים שהוקם בכפר עארה לרגל שחרורו מהכלא בתום ריצוי 40 שנות מאסר, ובמסגרת ראיון שנערך עמו וששודר ב"ענקי הסבלנות", תוכנית של הטלוויזיה הרשמית של הרש"פ המוקדשת למחבלים הכלואים, ששודרה ביום שחרורו מהכלא, ב-05/01/2023.

בראיון, יונס הביע צער על כך שבימים עברו, מאחר שמדי כמה שנים התבצעה עסקת חילופין – שחרור אסירים תמורת שחרור חיילים או אזרחים חטופים – למחבלים הכלואים תמיד הייתה תקווה. כיום, עברו שנים ללא עסקת חילופין, והמחבלים בכלא מיואשים. לכן, יש צורך היום לעשות מעשה, ולפי יונס, "הפלגים שלנו נדרשים שלא לתת לייאוש ולתסכול להיכנס לנפשם של אלה [האסירים], ושלא ירגישו שהם משלמים מחיר בלי תועלת." יונס אומר כי זו אחראיות של "הפלגים" הפלסטינים – שם קוד לארגוני הטרור– להחזיר לקדמותו את המצב המועדף שהוא תיאר – שבו "כל שלוש או ארבע שנים היתה עסקת חילופין, ולכן לאסירים תמיד הייתה תקווה." וברור לכולם שאין "עסקאות חילופין" ללא חטיפת חיילים או אזרחים ישראלים על מנת להשתמש בהם כקלפי מיקוח לצורך שחרור מחבלים-אסירים. ואלו דבריו:

כרים יונס: "בעבר, האסיר לא ישב [בכלא זמן רב], הזמן בין עסקת החילופין לזו שאחריה היה לא יותר מחמש או שש שנים. כל שלוש או ארבע שנים היתה עיסקת חילופין, ולכן לאסירים תמיד הייתה תקווה. היום עמנו והפלגים שלנו נדרשים שלא לתת לייאוש ולתסכול להיכנס לנפשם של אלה [האסירים], ושלא ירגישו שהם משלמים מחיר בלי תועלת, בצל העדר עתיד להם ולכל בני עמנו."

[הטלוויזיה הפלסטינית הרשמית, 'ענקי הסבלנות', 05/01/2023]

הגם שמדובר בקריאה משתמעת, הרי ששלושה רכיבים נוספים יוצרים בסיס איתן לקיום החשד לביצוע העבירה: 

  • הרכיב הראשון הוא זהותו של המסית: מי שבעצמו חטף ורצח חייל צה"ל, אברהם ברומברג, מתוך כוונה להשתמש בו כקלף מיקוח לשחרור אסירים;

  • הרכיב השני הוא הנסיבות שבהן נאמרו הדברים: ההסתה נאמרה במסגרת אירוע לחגיגת שחרורו אחרי 40 שנות מאסר. השמעת הקריאה, דווקא מצד מחבל שזוכה להערכה והערצה רבה בחברה הפלסטינית, במסגרת חגיגות שחרורו, נותנת לדברים יתר תוקף, ומחמירה את הפרשנות וההבנה שיש לתת לדברים שנאמרו. 

  • הרכיב השליש הוא קהל היעד: יונס אמר את הדברים במסגרת תוכנית שמשודרת בטלוויזיה הרשמית של הרש"פ, ושמיועדת להאדיר את המחבלים הכלואים, ולקשר בינם לבין אנשים מחוץ לבתי הכלא.

שלושת הרכיבים האלה מקיימים את היסודות של עבירה לפי סעיף 24 לחוק המאבק בטרור, שעניינו, בין היתר, הסתה לטרור.

קבלת כספי טרור

לאחר הגשת התלונה בגין הסתה, הוסיף מכון "מבט לתקשורת פלסטינית" תלונה נוספת בגין קבלת כספי טרור. תלונה זו התבססה על צו התפיסה שהוציא שר הביטחון דאז, בני גנץ, ביום 18 בספטמבר 2022, ובו קבע כי כרים יונס קיבל מאת הרש"פ סכום מצטבר של 335,362 ₪ כשכר או תגמול בעבור ביצוע עבירת טרור – קרי, הרש"פ שילמה ליונס מאות אלפי שקלים כפרס על רצח חייל צה"ל. תשלום הכספים, כמו גם קבלת הכספים כשכר או תגמול בעבור ביצוע מעשה טרור, מהווה עבירה לפי סעיפים 31 ו-32 לחוק המאבק בטרור.

משטרת ישראל אישרה את קבלת התלונות ועדכנה שתיפתח חקירה בגינן.

 



הידיעה הקודמת הידיעה הבאה



לארכיון פרסומי PMW




Created by swat