פרסומי PMW
בכירים באש"ף : משחק כדורגל בין ישראלים לפלסטינים הוא "פשע נגד האנושות"
Share |
בכירים מתחום הספורט באש"ף מגנים משחק ידידות
 בין ילדים פלסטינים וישראלים:
 
"פשע נגד האנושות"
"תוצר של נפשות חולות"
"פשע ומעשה לא פטריוטי ולא מוסרי" 

איתמר מרכוס ונאן ז'אק זילברדיק
 
בשבוע שעבר, ילדים ישראלים ופלסטינים נפגשו בדרום הארץ למשחק כדורגל שאירגן מרכז פרס לשלום. עיתון הרשות הפלסטינית פרסם כתבה מסוכנות הידיעות הצרפתית (AFP), שבה תוארו המשחק והיוזמה באור חיובי. עם זאת, הידיעה על אודות אירוע הספורט המשותף עם "האויב הציוני" לא התקבלה היטב באש"ף ובפת"ח.

בתגובה למשחק הידידות אמר ג'יבריל רג'וב, סגן מזכיר הועד המרכזי של פת"ח ויו"ר המועצה העליונה לנוער ולספורט:
"כל פעילות של נורמליזציה בתחום הספורט עם הכיבוש הציוני מהווה פשע נגד האנושות"
 
רג'וב ציין כי "לאורך זמן ההנהגה וקהילת הספורט הפלסטינית - המועצה העליונה לנוער ולספורט, הועד האולימפי הפלסטיני וההתאחדות הפלסטינית לכדורגל - יצאו נגד פעילויות כאלו." הוא קבע ש"נורמליזציה בתחום הספורט עם הכיבוש הציוני היא פשע," ודרש "מכל האנשים הפרטיים והמוסדות להרחיק את עצמם מפעילויות כאלה, במיוחד משום שהישנותם תעורר שאט נפש וסלידה מכל חברי קהילת הספורט [הפלסטינית]." [אל-חיאת אל-ג'דידה, 08/09/2014]
 
רג'וב גם שיתף את הצהרותיו בעמוד הפייסבוק הרשמי שלו ב-06/09/2014.

בכירים נוספים קראו לחקור ולהעמיד לדין את הפלסטינים שלקחו חלק בארגון המשחק. חבר הוועד האולימפי הפלסטיני עבד אל-סלאם הניה גינה את המשחק בתור "פשע ומעשה לא פטריוטי ולא מוסרי", ודרש מרג'וב "לחקור מיד את מארגני המפגש, לבוא איתם חשבון ולהעמידם לדין באשמת בגידה חמורה בדם השהידים [שמתו במהלך מבצע צוק איתן] והפרת החלטותיה של הנהגת קהילת הספורט הפלסטינית." [סמא, סוכנות ידיעות פלסטינית עצמאית, 03/09/2014]

משרד ההנהלה של הוועדה הלאומית למאבק בנורמליזציה בפלסטין "גינה את השתתפותם של ילדים מהגדה המערבית במשחק כדורגל בין ילדים פלסטינים וישראלים" ו"קרא לראשי [קהילת] הספורט הפלסטינית ולהנהגה הפלסטינית לחשוף מי עומד מאחורי 'משחק הנורמליזציה' הזה."
 
מזכ"ל הוועדה, ג'יהאד עווידה, אמר שהוועדה "מופתעת" ו"מתפלאת" שפלסטינים עושים לישראל "שירות חינם" על ידי השתתפות באירוע כזה, בזמן שהוועדה הלאומית למאבק בנורמליזציה "עורכת קמפיין בינלאומי לסילוקו של הספורט הישראלי מהמערכת הבינלאומית, ולאחר שגורמי ספורט בינלאומיים הביעו את כוונתם להחרים את הישות הזו [ישראל]." [אל-חיאת אל-ג'דידה, 05/09/2014]

ההנהגה של סניף פת"ח ביטא, העיר ממנה הגיעו הילדים שהשתתפו במשחק, קיימה "פגישה דחופה לדיון בהשלכות של משחקי הנורמליזציה." המשתתפים בפגישה "גינו בתוקף" את האירוע.
 
מזכיר הסניף, ד"ר כמאל מח'אמרה, אמר שההשתתפות במשחק היא "מעשה אינדיבידואלי, תוצר של נפשות חולות שהסכימו להשפלה עבור חופן כסף." הוא קרא לתושבים "לפקח על בניהם ולדאוג להרחיקם מאירועים מסוג זה, המסבים נזק לסוגייתנו." דובר סניף פת"ח ביטא, מוחמד אל-ביראוי, אמר שפת"ח "דרשה ממנגנוני הביטחון לבוא חשבון עם קלי הדעת הללו (כלומר, עורכי האירוע.)" [מען, סוכנות ידיעות פלסטינית עצמאית, 04/09/2014]

אין זאת הפעם הראשונה שמנהיגי פת"ח ואש"ף מביעים את התנגדותם למה שהם מכנים "נורמליזציה" בתחום הספורט עם ישראל. בסרטון שפרסם מכון "מבט לתקשורת פלסטינית" בשנה שעברה, ג'יבריל רג'וב אמר שיפטר כל ספורטאי פלסטיני שיקיים "נורמליזציה" עם ישראל בתחום הספורט.

להלן הדיווח החיובי על המשחק הישראלי-פלסטיני מסוכנות הידיעות הצרפתית (AFP), אשר פורסם מחדש בעיתון הרשמי של הרש"פ:

כותרת: "ילדים פלסטינים וישראלים השתתפו במשחקי ידידות בכדורגל קילומטרים ספורים מרצועת עזה ההרוסה"

"לאחר קיץ של מלחמה אכזרית, הרס והרוגים, נפגשו ביום שני [01/09/2014] ילדים פלסטינים וישראלים, על מנת להשתתף במשחקי כדורגל קילומטרים ספורים מרצועת עזה ההרוסה.
 
כשבוע לאחר הפסקת האש ששמה סוף למלחמה ההרסנית בעזה, שנמשכה חמישים יום, נפגשו כ-80 ילדים, בגילאי שש עד שש עשרה, במסגרת אליפות בקיבוץ דורות שבדרום ישראל, בו נפלו טילים שנורו מרצועת עזה.

הילדים הישראלים הגיעו מיישובים השוכנים בקרבת רצועת עזה הנצורה, בעוד שהילדים הפלסטינים הגיעו מיטא שבדרום רצועת עזה (צ"ל הגדה המערבית. יטא היא עיר דרומית לחברון).
 
אליפות זו הינה חלק מיוזמה שהחלה לפני 12 שנה, ומטרתה המקורית הייתה לקרב בין פלסטינים המתגוררים במזרח ירושלים הכבושה לנערים ישראלים. רבים מילדים אלה כבר שיחקו בעבר במסגרת טורנירים שאורגנו על ידי מרכז פרס לשלום, המנוהל על ידי נשיא ישראל לשעבר, שמעון פרס.

תחילה, המתח היה ניכר לעין, אך התלהבותם של השחקנים הצעירים למשחק גברה [על כך] בסופו של דבר. המלחמה בעזה הביאה להרג של 2,140 פלסטינים, רבע מהם ילדים, ו-71 ישראלים, רובם חיילים. עופר, בן 11, משדרות, יישוב בדרום ישראל שבו נפלו טילים רבים, אמר: 'זה נהדר לחזור לכאן וליהנות מהזמן שלנו, אחרי שבועות שהיינו כלואים בבית במהלך המלחמה.'

קוסאי, בן 11, אמר: 'אני אוהב שאנחנו משחקים יחד באופן הזה. אני מקווה שיום אחד יהיה שלום בין הערבים ליהודים, ולא יהיו עוד מלחמות והרג...'
 
שמעון פרס, אשר עזב בחודש יולי את תפקידו כנשיאה התשיעי של ישראל, נכח גם הוא... פרס בן ה-90 וחתן פרס נובל לשלום, אמר בעודו מחזיק כדורגל: 'אל תשחקו אחד נגד השני, אלא אחד עם השני.'"
מסוכנות AFP
  [אל-חיאת אל-ג'דידה, 03/09/2014]
 
להלן קטעים ארוכים יותר מהדיווחים על הגינויים של המשחק מצד בכירים באש"ף  ובפת"ח:

כותרת: "רג'וב: 'הנורמליזציה בתחום הספורט עם הכיבוש הציוני היא פשע'"

"[סגן מזכיר הוועד המרכזי של פת"ח,] יו"ר המועצה העליונה לנוער וספורט, יו"ר הוועד האולימפי וראש ההתאחדות לכדורגל, ג'יבריל רג'וב, אמר כי כל פעילות של נורמליזציה בתחום הספורט עם הכיבוש הציוני מהווה פשע נגד האנושות. הוא ציין כי עמדתה של הנהגת [קהילת] הספורט בפלסטין בנושא ברורה לחלוטין.
 
רג'וב אמר את הדברים בתגובה לפעילות הספורט שנערכה לפני כמה ימים (משחק כדורגל בין ילדים פלסטינים וישראלים שנערך בחסות מרכז פרס לשלום).
 
הדבר התפרסם באתרי אינטרנט ובעיתונים מקומיים.
 
רג'וב הדגיש את הנקודות הבאות:
 
א.    המשחק מהווה ניסיון ישראלי להסתיר את פשעיהם נגד הספורטאים [הפלסטינים], וזוהי בושה להשתמש בספורט לשם כך.

ב.    אם ישנם צדדים ישראליים שסבורים כי הספורט הוא אמצעי להפצת ערכים ושלום, ראוי היה שהם ייצאו נגד פשעי הכיבוש נגד הספורטאים הפלסטינים, בין אם מדובר בהגבלת תנועתם, בהריסת מתקני [הספורט] שלהם או בחיסול פיזי של עשרות מהם....
 
ג.    במשך זמן רב ההנהגה וקהילת הספורט הפלסטינית - המועצה העליונה לנוער ולספורט, הוועד האולימפי הפלסטיני וההתאחדות הפלסטינית לכדורגל - יצאו נגד פעילויות כאלו.

ד. אני דורש מכל האנשים הפרטיים והמוסדות להרחיק את עצמם מפעילויות כאלה, במיוחד משום שהישנותם תעורר שאט נפש וסלידה מכל חברי קהילת הספורט."
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 08/09/2014]
 
כותרת: "הוועדה הלאומית למאבק בנורמליזציה גינתה את משחק הכדורגל 'הפלסטיני-ישראלי'"

"משרד ההנהלה של הוועדה הלאומית למאבק בנורמליזציה בפלסטין פרסם הודעה, בה גינה את השתתפותם של ילדים מהגדה המערבית במשחק כדורגל בין ילדים פלסטינים וישראלים, שנערך על ידי מרכז פרס לשלום בעוטף עזה, ליד אחד הקיבוצים הציוניים, ומהווה נורמליזציה [עם ישראל].

מזכ"ל הוועדה הלאומית [למאבק בנורמליזציה בפלסטין], ג'יהאד עווידה, אמר כי משרד ההנהלה של הוועדה נדהם מהעיתוי של המשחק וממיקומו, בשעה שדמם של בני עמנו וילדינו ברצועת עזה ושל השהידים של תנועת הספורט טרם יבש...
 
משרד ההנהלה של הוועדה הלאומית קרא לראשי [קהילת] הספורט הפלסטינית ולהנהגה הפלסטינית לחשוף מי עומד מאחורי 'משחק הנורמליזציה' הזה בזמן שכזה, ומי מרוויח מכאלה מפגשים.

עווידה הדגיש כי הוועדה הלאומית למאבק בנורמליזציה מופתעת ומתפלאת מכך שבשעה שהיא עורכת קמפיין בינלאומי לסילוקו של הספורט הישראלי מהמערכת הבינלאומית, ולאחר שגורמי ספורט בינלאומיים הביעו את כוונתם להחרים את הישות הזו, גורם פלסטיני עושה לה שירות חינם."
   [אל-חיאת אל-ג'דידה, 05/09/2014]
 
כותרת: "תנועת פת"ח ביטא גינתה את מפגשי הנורמליזציה עם ישראלים"

"הנהגת סניף [פת"ח ב]יטא קיימה פגישה דחופה לדיון בהשלכות של משחקי הנורמליזציה, שנערכו בחסות מרכז פרס לשלום ובנוכחותו של נשיא מדינת ישראל לשעבר שמעון פרס, בין ילדים פלסטינים מכפרי העיר יטא וילדים ישראלים.

המשתתפים בפגישה גינו בתוקף את האירוע הזה, בפרט לאור העובדה שעמנו הפלסטיני נתון למתקפה הגזענית הנתעבת ביותר, המתבטאת ברצח של ילדי עזה והגדה בידי מכונת המלחמה העוצמתית ביותר באזור.

מזכיר הסניף, ד"ר כמאל מח'אמרה, אמר כי הכיבוש מנסה לייפות את תדמיתו הנפשעת, שהתגלתה ברצח של בנינו בעזה, באמצעות קיומם של מפגשי נורמליזציה כאלו. זאת תוך שימוש במספר אנשים חסרי אופי, שניצלו בתורם את תמימותם של כמה ילדים, הוליכו אותם שולל וגררו אותם למפגשי נורמליזציה מהסוג הזה. על כן, אנו בסניף יטא של תנועת פת"ח מדגישים כי מעשה זה הינו מעשה אינדיבידואלי, תוצר של נפשות חולות שהסכימו להשפלה עבור חופן כסף. מעשה זה איננו מייצג את אופיים וטבעם של תושבי כפר יטא, המגנים על אדמתם בעמידתם האיתנה מול מפלצת התנחלות, בכך שהם ניצבים מול עדרי המתנחלים התוקפים את אדמותיהם באופן יומיומי.

בנוסף לכל זאת, האיץ מח'אמרה בתושבים לפקח על בניהם ולדאוג להרחיקם מאירועים מסוג זה, המסבים נזק לסוגייתנו.

דובר סניף יטא, מוחמד אל-ביראוי, אמר כי ועד הסניף, מתוקף אחריותו הארגונית, לא יעבור בשקט על המעשה האבסורדי והמתועב הזה, שבוצע על ידי אנשים חסרי אופי. הסניף יבוא עמם חשבון בדרכים משפטיות, ויכה באגרוף ברזל בכל מי שירשה לעצמו להשחיר את דמותה של העיר יטא, עיר השהידים והאסירים. זאת במיוחד לאור העובדה שהתנועה [פת"ח] השיקה קמפיין לחרם על מוצרים ישראליים, והיא לא תרשה שמעשה מסוג זה, הזוכה לגינוי מצד העם והארגון, יחזור על עצמו. כמו כן, אל-ביראוי אמר כי התנועה דרשה ממנגנוני הביטחון לבוא חשבון עם קלי הדעת הללו [עורכי האירוע]."
   [מען, 04/09/2014]
 
"חבר הוועד האולימפי הפלסטיני, עבד אל-סלאם הניה, גינה את קיום משחק הכדורגל בין ילדים פלסטינים וישראלים. הוא ראה בכך פשע ומעשה לא פטריוטי ולא מוסרי.

הניה אמר כי המשחקים הללו אינם מקובלים כלל וכלל על קהילת הספורט, הוועד האולימפי, המועצה העליונה לנוער ולספורט וההתאחדות הפלסטינית לכדורגל.

הוא הוסיף: 'מי שארגן את המפגש הזה בוגד בדמם של ילדי עזה ושל השהידים, שטרם יבש שבוע לאחר הפסקת התוקפנות הישראלית הברברית נגד רצועת עזה, אשר הובילה למותם של יותר מ-2,150 שהידים, לפציעתם של למעלה מ-13,000 איש, ולהריסת אלפי בתים על ראשי יושביהם.'

הניה דרש מיו"ר ההתאחדות הפלסטינית לכדורגל, ג'יבריל רג'וב, לחקור מיד את מארגני המפגש, לבוא איתם חשבון ולהעמידם לדין באשמת בגידה חמורה בדם השהידים והפרת החלטותיה של הנהגת קהילת הספורט הפלסטינית.
 
יצוין כי מפגש ספורטיבי בין נערים פלסטינים וישראלים נערך בהתנחלות ישראלית במרחק קילומטרים ספורים מגבול רצועת עזה עם ישראל. המפגש אורגן על ידי מרכז פרס לשלום."
 [סמא, 03/09/2014]