פרסומי PMW
פסק דין היסטורי נגד הרש"פ בתביעה שהגישו נפגעי טרור בארה"ב
Share |
 
פסק דין היסטורי נגד הרש"פ
בתביעה שהגישו נפגעי טרור בארה"ב 

חוות דעת מומחה ותיעוד מוסמך של מכון "מבט לתקשורת פלסטינית"
מילאו תפקיד חשוב בתביעה המשפטית

איתמר מרכוס ונאן ז'אק זילברדיק

מכון "מבט לתקשורת פלסטינית" מברך על פסק הדין שהתקבל ביום שני שעבר (23/02/2015) בתביעה שהוגשה על ידי 10 משפחות אמריקאיות שבניהן נפגעו בפיגועי טרור פלסטיניים. מכון "מבט לתקשורת פלסטינית" מילא תפקיד חשוב בתביעה הזו, כאשר עבד במשך שנתיים עם עורכי הדין במשרד "ארנולד ופורטר" (ארה"ב) ובארגון "שורת הדין" (ישראל) על הכנת התביעה.

המשפחות הגישו תביעת נזיקין נגד הרשות הפלסטינית, בטענה שהיא האחראית לפיגועים שבהם נפצעו התובעים או נרצחו קרוביהם. ביום שני שעבר (23/02/2015) בית המשפט האמריקני פסק כי הרש"פ מחויבת לשלם 655 מיליון דולר בתור פיצויים על מעורבותה בפיגועים הללו. 

מכון "מבט לתקשורת פלסטינית" (PMW) הגיש לבית המשפט שתי חוות דעת מומחה, וכן מאות תרגומים מוסמכים מהתקשורת הפלסטינית וקטעים משידורי הטלוויזיה הפלסטינית, שמראים את עידוד הטרור על ידי הרש"פ בשנים 2000- 2004 (התקופה הרלבנטית למשפט זה).

כמו כן, מכון "מבט לתקשורת פלסטינית" סיפק תיעוד של תמיכת הרש"פ בטרור ושל הצהרות נטילת אחריות על פיגועים לאחר התרחשותם. בנוסף, המכון הראה כיצד הרש"פ חוגגת פיגועי טרור ומתגמלת מחבלים במשכורות גבוהות ובהטבות נוספות למחבלים, ביניהם כמה מהמעורבים בפיגועים שבהם עסקה התביעה.

מכון PMW גם סיפק גם חומר המראה כי הרש"פ ממשיכה לשלם משכורות לכל המחבלים האסירים, כולל אלה המעורבים בפיגועים הנוגעים למשפט. עורך הדין הראשי במשפט, קנט ילוביץ ממשרד עורכי הדין "ארנולד ופורטר" אמר: "מדיניות הרש"פ ואש"ף של הענקת תמריצים ותגמולים על מעשי טרור, העומדת במרכז התביעה הנוכחית, ממשיכה להתקיים למרבה הצער גם כיום, יותר מעשור שנים לאחר מכן." [ג'רוזלם פוסט, 24/02/2015]

ילוביץ התמקד גם בצד המוסרי של הנצחון:  
"נפלה בחלקי זכות גדולה על כך שהייתה לי ההזדמנות לייצג את המשפחות המדהימות הללו ולהצטרף אליהן למסע בעקבות הצדק נגד אלו שהרסו את חייהם לנצח." [ג'רוזלם פוסט, 24/02/2015]

מכון PMW שותף לרגשות אלה. לאחר שעקב, תיעד ודיווח לכלי תקשורת ולממשלות על האופן שבו הרש"פ מעודדת באופן ישיר רצח ישראלים, מאדירה מחבלים ומתגמלת אותם במשכורות גבוהות, מכון "מבט לתקשורת פלסטינית" חש סיפוק ושביעות רצון על השתתפותו במאבק חשוב זה למען הצדק.