| |
מכון "מבט לתקשורת פלסטינית" פרסם דו"ח מיוחד עבור חברי פרלמנט אירופאים
חברי פרלמנט מהולנד, אנגליה וגרמניה
מגנים רמאות, אנטישמיות והאדרת הטרור
של הרשות הפלסטינית
איתמר מרכוס ונאן ז'אק זילברדיק
מנהל מכון "מבט לתקשורת פלסטינית," איתמר מרכוס, הופיע לפני חברי פרלמנט מהולנד, אנגליה וגרמניה, והציג בפניהם את הדו"ח החדש של המכון: "האם הרשות הפלסטינית משקרת לתורמים מערביים? הרש"פ טוענת כי חדלה לשלם משכורות לאסירים; ממצאי 'מבט לתקשורת פלסטינית' מראים אחרת."
חברי הפרלמנט ממדינות אלה גינו את מעשי הרש"פ, החל ממתן גמול על מעשי טרור, המשך בעידוד האלימות וכלה בהאדרת רצח יהודים.
3 חברי הפרלמנט הבריטי, גוטו בֵּבּ, ג'יימס מוריס, ואנדרו פרסי:
"משלמי המיסים הבריטיים יהיו מזועזעים לגלות כי הרשות הפלסטינית מוסרת את כספם, שהרוויחו בעמל רב, למחבלים פלסטיניים. יש לגנות בתוקף את הרש"פ על הונאת מדינות תורמות בעלות כוונות טובות, ולגרום להן לחשוב שהיא חדלה מהמעשה המזעזע הזה. ממשלת בריטניה חייבת לשקול מחדש ברצינות את עניין הסיוע לתקציב הכללי של הרש"פ, עד שזו תחדל מהפעילות המתועבת הזו של תגמול כספי ועידוד טרור."
חבר הפרלמנט ההולנדי, ס.ג. ואן-דר סטאי:
"חשוב לעצור זריעת השנאה... אנו עדיין מוצאים בתקשורת הפלסטינית הרבה הצהרות אנטישמיות, האדרת אלימות, שנאה, והוקרה למחבלים. קראתי בעיון את הדיווחים של "מבט לתקשורת פלסטינית."
חבר הפרלמנט הגרמני, אלברט ווילר:
"לא יתכן שארגוני טרור אנטי-דמוקרטיים [יעודדו] רצח יהודים או נוצרים בשם הדת. אנחנו חייבים להיאבק בזה בתוקף. כל העולם צריך לעשות זאת ביחד."
מזה כמה שנים, מדינות מערביות שתורמות כספים לרשות הפלסטינית דורשות ממנה לחדול מתשלומי המשכורות לאסירים מחבלים. באוגוסט 2014 הרש"פ הודיעה לבסוף שהיא חדלה לשלם משכורות לאסירים. באותו זמן, המשרד לענייני אסירים ברש"פ, שהיה האחראי לתשלום המשכורות לאסירים, הועבר לאש"ף והחליף את שמו לרשות לענייני אסירים. הרש"פ הודיעה לאנשיה שוב ושוב כי השינוי הזה הוא נומינלי בלבד, ושלא יהיה כל שינוי במשכורות, או בזכויות האחרות של האסירים. הם הדגישו כי העברת האחריות על תשלום משכורות האסירים לאש"ף, תבטיח כי המימון האירופאי והאמריקאי לפלסטינים לא ייעצר.
מכל מקום, הדו"ח החדש של "מבט לתקשורת פלסטינית" מציג תיעוד משמעותי המפריך את טענת הרש"פ, כי היא חדלה לשלם משכורות לאסירים מחבלים. אחת האינדיקציות החשובות לכך, שנחשפה בדו"ח "מבט לתקשורת פלסטינית" היא כלהלן:
בחודש מרץ השנה, בזמן שהרש"פ סבלה ממחסר בכסף, היא נאלצה לקצץ את המשכורות של העובדים הממשלתיים ל-60% מהמשכורות המלאות. יום לאחר מכן, משרד האוצר של הרש"פ הודיע על קיצוץ דומה במשכורות האסירים. אילו אש"ף היה הגוף שמשלם את משכורת האסירים, ומקורו של הכסף לא היה מאוצר הרשות הפלסטינית, אזי משכורות האסירים לא היו צריכות להיות מושפעות מהמחסור הכספי של הרשות הפלסטינית.
מסקנות הדו"ח של "מבט לתקשורת פלסטינית":
"דו"ח זה חושף כי הצעד של הקמת הרשות לענייני אסירים באש"ף, המספקת אותם שירותים שסופקו קודם לכן על ידי המשרד לענייני אסירים של הרש"פ, נעשה אך ורק כדי לרצות את התורמים המערביים, שדרשו שהרש"פ תחדל לשלם משכורות לאסירים מחבלים. הדו"ח אף מתעד כי עם הקמת 'הרשות לענייני אסירים' באש"ף, לא חל כל שינוי במדיניות תשלומי המשכורות למחבלים. יתכן שכל מטרתה של הרשות החדשה באש"ף היא הונאת תורמים מערביים, שאינם רוצים שכספם ישמש למשכורות למחבלים. הרש"פ ממשיכה בתשלומי המשכורות למחבלים שנמצאים בכלא, על אף דרישות האירופאים והאמריקאים שכספי הסיוע הניתנים לרש"פ לא ישמשו כדי לתגמל מחבלים."