| |
"מבט לתקשורת פלסטינית" חילק דפי מידע על מחבלים ותגמוליהם לח"כים בדיון בוועדת החוץ והביטחון
"מבט לתקשורת פלסטינית" הוזמן לדיון העוסק בחקיקה
שמיועדת להיאבק בתשלום המשכורות של הרש"פ למחבלים
מכון מבט לתקשורת פלסטינית הוזמן שוב לוועדת החוץ והביטחון של הכנסת בשבוע שעבר, לדיון נוסף על חקיקה, שמטרתה לנכות את הסכום שהרשות הפלסטינית משלמת למחבלים ולמשפחותיהם מכספי המיסים שישראל מעבירה לרש"פ.
|
|
דף מידע שהופץ על ידי "מבט לתקשורת פלסטינית" |
|
במטרה להדגיש בפני חברי הכנסת את המשמעות של מדיניות הרש"פ לשלם משכורות למחבלים, "מבט לתקשורת פלסטינית" הפיק 13 עלונים הכוללים מידע ונתונים על מחבלים פלסטינים, על קורבנותיהם, ועל הסכומים שהרש"פ שילמה לכל אחד מהמחבלים מאז מעצרם.
בדיון בכנסת השתתפו מנהל מכון "מבט לתקשורת פלסטינית," איתמר מרכוס, והיועץ המשפטי מוריס הירש. כמו כן הוזמנו לדיון, ביוזמת "מבט לתקשורת פלסטינית," קרובים של נפגעי טרור שאף הם דיברו בדיון, ודרשו שישראל לא תעביר לרש"פ כספים שעלולים לשמש לתשלום משכורות לרוצחי יקיריהם. חלקם החזיקו בזמן שדיברו את העלונים של "מבט לתקשורת פלסטינית," כתיעוד של נתוני הסכומים שהרש"פ שילמה למחבלים שרצחו את קרוביהם.
באופן חריג, הדיון בוועדה עסק בשני נוסחים שונים לחקיקה. נוסח אחד של החקיקה, ביוזמת ח"כ אלעזר שטרן (יש עתיד), מחייב את הממשלה לנכות, בלי תנאים או הסתייגות, את מלוא הסכום שהרש"פ מוציאה על תגמולים לטרור, מכספי מיסים שנגבים על ידי ישראל ומועברים לרש"פ. הנוסח השני של החקיקה, ביוזמת הממשלה, גם הוא מורה על ניכוי הכספים שהרש"פ מוציאה על תגמול טרור מכספי המיסים המועברים לרש"פ, אך הוא מוסיף סמכות של שיקול דעת לקבינט לוותר על כל הניכוי, או חלק ממנו, מטעמים של יחסי חוץ או ביטחון לאומי.
לאחר הדיון, ראש ועדת החוץ והביטחון אבי דיכטר (ליכוד) אמר כי ההוראה הנרחבת לשיקול דעת לקבינט, הנכללת בהצעת החוק הממשלתית לא תעבור בוועדה. על מנת להעניק לממשלה הזדמנות לשקול שוב את ההוראה, ח"כ דיכטר נתן לה שבועיים לחזור לוועדה עם הצעת נוסח מתוקנת.
לפני ואחרי הדיון, מנהלי "מבט לתקשורת פלסטינית" איתמר מרכוס ומוריס הירש התראיינו בתקשורת. לחצו לקריאת ראיונות באנגלית עם JNS והג'רוזלם פוסט.
לפי התקציב שלה לשנת 2018, הרש"פ הקצתה 550 מיליון שקלים לתשלום משכורות למחבלים אסירים ולאסירים משוחררים, ובנוסף 687 מיליון שקלים לתשלומים עבור בני משפחות של "שהידים" (כולל מחבלים מתאבדים ומחבלים אחרים שנהרגו) ולפצועים.