רה"מ סלאם פיאד במסר כפול:
מגנה ומשבח טרור ביום אחד
לאחר הפיגוע בירושלים ביום רביעי 23/03/11, במסר לעולם:
פיאד: "אני מגנה בלשון החריפה ביותר את פעולת הטרור"
בבוקר אותו יום לפני הפיגוע, ברדיו פלסטין:
פיאד: "כבוד והערצה" לנשים מחבלות
איתמר מרכוס ונאן ז'אק זילברדיק
ביום רביעי 23/03/11 אחרי הצהרים, ראש הממשלה הפלסטיני ד"ר סלאם פיאד גינה את הפיגוע ליד התחנה המרכזית בירושלים, שבו נהרגה תיירת בריטית ונפצעו עשרות, כ"פעולת טרור."
"אני מגנה בלשון החריפה ביותר את פעולת הטרור,
יהיה מי שיהיה הגורם שעומד מאחוריה."
בבוקר אותו יום, פיאד חלק כבוד לנשים מחבלות, ובכללן שתי נשים אשר הסיעו מחבלים מתאבדים לפיגועי טרור, שבהם נרצחו חמישה אנשים. פיאד אף חלק כבוד למחבלת אשר הניחה פצצה בתחנת אוטובוס, מעשה זהה לזה שהוא גינה שעות אחדות לאחר מכן.
"אינני שוכח להזכיר בכבוד ובהערצה את עמידתן האיתנה של האסירות הלוחמות, ושל כל אסירי החירות העצורים בבתי הכלא הישראלים, שנתונים לסבל בל יתואר. הדבר מחייב את כולנו להכפיל את המאמץ להבטחת שחרורם מכבלי הכובש ומההתעללות של תלייניו."
בין האסירות שהזכיר פיאד בנאומו ברדיו הפלסטיני, היו המחבלות הללו:
קאהרה אל-סעדי, שהובילה את המחבל המתאבד שביצע פיגוע במרכז ירושלים בשנת 2002, בו נהרגו 3 אנשים ונפצעו עשרות.
אירנה סראחנה, שהסיעה יחד עם בעלה את המחבל שביצע פיגוע התאבדות בראשון לציון בשנת 2002, בו נהרגו שני אנשים ונפצעו 36.
אימאן ר'זאוי, שהניחה מטען חבלה במשקל 5 ק"ג בתחנה המרכזית בת"א באוגוסט 2001. היא נתפסה והמטען התגלה לפני שהתפוצץ.
לטיפה אבו ד'ראע, שהעבירה בשנת 2003 חגורת נפץ לשטח ישראל לצורך פיגוע שסוכל.
לאחר שתיאר את הפיצוץ כ"פעולת טרור," פיאד המשיך והסביר כי "פעולות" כאלה גורמות נזק לעניין הפלסטיני:
"זהו דבר מביש שאחרי כל האסונות שהפעולות הללו המיטו על עמנו, והנזק הכבד שהן הסבו למאבקו ולצדקת עניינו, צד פלסטיני מסוים עדיין מתעקש לחדש את הפעולות והמראות המבישים הללו, תחת סיסמאות וכינויים ריקים מתוכן, שעמנו כבר אינו מאמין להם, ושעומדים בניגוד מוחלט למאמצו הלגיטימי לזכות בחירותו בדרכי שלום ובאמצעות נחישותו לעמוד איתן ולהישאר על אדמתו."
להלן תרגומי שני המקורות, שניהם פורסמו ביום שלאחר הפיגוע בירושלים, בעיתון הרשמי של הרשות הפלסטינית:
פיאד מביע הוקרה למחבלות, בהן שתיים שהסיעו מחבלים מתאבדים ליעדם, ואחת שהניחה פצצה:
"ראש הממשלה, סלאם פיאד, פתח את נאומו השבועי ברדיו בשליחת ברכות לאם הפלסטינית לרגל יום האם...
ראש הממשלה בירך את האם הפלסטינית על התפקיד המוביל והבולט שהיא ממלאת לצד הגבר, ועל מאבקה להשגת שוויון זכויות מלא, מתוך האמונה השלמה בכך שזכותה של האישה לשוויון הינה זכות טבעית, מוחלטת ובלתי ניתנת לשינוי. הוא אמר: 'במעמד זה, גם אינני שוכח להזכיר בכבוד ובהערצה את עמידתן האיתנה של האסירות הלוחמות, ושל כל אסירי החירות העצורים בבתי הכלא הישראלים, שנתונים לסבל בל יתואר. הדבר מחייב את כולנו להכפיל את המאמץ להבטחת שחרורם מכבלי הכובש ומההתעללות של תלייניו. אני מציין באופן מיוחד את כל האסירות האמהות: אימאן ר'זאוי, שעצורה מזה עשר שנים, קאהרה אל-סעדי, אירנה סראחנה, לטיפה אבו ד'ראע, אבתסאם אל-עיסאוי, מנתהא א-טוויל וכפאח קטש". הוא הוסיף: "איננו שוכחים את האם הפלסטינית שעומדת כמתרס בפני הדחפורים הישראליים עדי להגן על אדמתה וביתה. כמו כן, אני נזכר בתמונת האם שחיבקה את עץ הזית כדי להגן עליו מפני תוקפנותם של החיילים שרצו לעקור אותו. אינני שוכח את אימהות השהידים ברי הלבב שלנו, את אמהות אסירי החירות ואת אמהות הפצועים והמגורשים'."
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 24/03/2011]
פיאד מגנה פיגוע הנחת פצצה בתחנת אוטובוס בירושלים כ"פעולת טרור":
"הנשיא מחמוד עבאס וראש הממשלה, סלאם פיאד, גינו אתמול את הפעולה שהתרחשה בירושלים [פיגוע הטמנת פצצה ליד תחנת אוטובוס], שבה נהרגה אישה ו-31 אחרים נפצעו. נשיא נשיא ארה"ב, ברק אובמה, גינה את הפעולה וקרא לרגיעה. בתוך כך, רקטות פלסטיניות פגעו בשתי ערים בעומק ישראל, דבר שהביא לפציעת תושב...
בהודעה שפרסמה סוכנות הידיעות הפלסטינית 'ופא', גינה הנשיא מחמוד עבאס את הפעולה שאירעה בירושלים וגבתה כמה קורבנות מקרב האזרחים. ההודעה הוסיפה: 'הנשיא גינה אתמול (יום שלישי) את הפעולה הישראלית ברצועת עזה, שהביאה למותם של 8 אזרחים כשהידים ולפציעתם של למעלה מ-20 אחרים בהפצצה ישראלית על אזורים שונים ברצועת עזה'.
ראש הממשלה פיאד גינה בחריפות את הפיצוץ שאירע ליד התחנה המרכזית בירושלים. הוא הדגיש כי פעולות כאלה ממיטות אסונות על העם הפלסטיני. בהודעה, פיאד אמר: 'אני מגנה בלשון החריפה ביותר את פעולת הטרור הזאת, יהיה מי שיהיה הגורם שעומד מאחוריה.'
פיאד איחל החלמה מהירה לפצועים. הוא אמר: 'זהו דבר מביש שאחרי כל האסונות שהפעולות הללו המיטו על עמנו, והנזק הכבד שהן הסבו למאבקו ולצדקת סוגייתו, צד פלסטיני כלשהו עדיין מתעקש לחדש את הפעולות והמראות המבישים הללו, תחת סיסמאות וכינויים ריקים מתוכן, שעמנו כבר אינו מאמין להם, ושעומדים בניגוד מוחלט למאמצו הלגיטימי לזכות בחירותו בדרכי שלום ובאמצעות נחישותו לעמוד איתן ולהישאר על אדמתו'."
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 24/03/2011] |