פרסומי PMW
ה-UNDP מעניקה חסות לטורניר על שם המחבל אבו ג`יהאד
Share |
ה-UNDP מעניקה חסות לטורניר
על שם המחבל אבו ג'יהאד


סוכנות הידיעות הרשמית של הרש"פ
מהללת את אבו ג'יהאד כרוצחם של 125

רב-המחבלים אבו ג'יהאד זוכה לכבוד גם
מבכירי רש"פ, פת"ח וממוסדות פלסטיניים אחרים
בטורנירים ובאירועי ספורט

מושל מחוז ג'נין, בשם מחמוד עבאס:
אבו ג'יהאד הוא "אחד מהענקים והגיבורים,
שרשמו אפוסים של גבורה"


איתמר מרכוס ונאן ז'אק זילברדיק

במהלך חודש אפריל, מנהיגי הרש"פ, בכירי פת"ח ומוסדות פלסטינים הזכירו ושיבחו את אחד מגיבוריהם: רב-המחבלים ח'ליל אל-וזיר (אבו ג'יהאד). אחד הדברים הבולטים באירועי אבו ג'יהאד היה הצגת פיגועי הטרור שאותם תכנן ועליהם פקד, שבהם נרצחו 125 ישראלים, כהישגים חיוביים.

אחד הפיגועים שתכנן היה פיגוע כביש החוף בשנת 1978, אותו הובילה המחבלת דלאל מוגרבי, שבו קבוצת מחבלים חטפה אוטובוס ורצחה 37 אזרחים, ביניהם 12 ילדים. ב-11/03/2013, יום השנה לחטיפה, הטלוויזיה הפלסטינית הרשמית היללה את הפיגוע באמצעות פרסום תמונות של האוטובוס השרוף, תוך האדרת הפיגוע כ"אחת מפעולות ההקרבה הפלסטינית האמיצות ביותר."

באופן מפתיע, הצטרפה ה-UNDP - תוכנית הפיתוח של האו"ם - להאדרת המחבל אבו ג'יהאד באמצעות מתן חסות לטורניר הכדורגל השנתי "נסיך השהידים" על שם אבו ג'יהאד. העיתון הרשמי של הרש"פ דיווח:

"במשרדי מועדון אל-אנסאר הירושלמי התקיימה הגרלת [הבתים של] טורניר הכדורגל ה-19 על שם נסיך השהידים – ח'ליל אל-וזיר אבו ג'יהאד לנערים ילידי 1996. את הטורניר מארגן מועדון אנצאר אלקדס, בחסות תכנית הפיתוח של האו"ם [UNDP] ובמימון הבנק האסלאמי לפיתוח [IsDB]."
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 23/04/2013]

 
לאחר שהתקיים הטורניר, דיווחה סוכנות הידיעות הפלסטינית הפרטית "מען" גם על כך שה-UNDP נתנה חסות לאירוע, ופרסמה תמונה מהטורניר שבה נראה סמל ה-UNDP.

לחץ לצפייה בתגובתה של ה-UNDP לדיווח זה של מכון "מבט לתקשורת פלסטינית"

אין זו הפעם הראשונה שמכון "מבט לתקשורת פלסטינית" מדווח כי ארגוני או"ם מעורבים בהאדרת מחבלים או בקידום שנאה ברש"פ.

בנאום בשם יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס בעצרת ליום השנה ה-25 ל"מות השהידים" של אבו ג'יהאד, כינה מושל מחוז ג'נין טלאל דויכאת את אבו ג'יהאד "אחד מהענקים והגיבורים שרשמו אפוסים של גבורה":

"אנו היום מציינים את יום השנה של אבו-ג'יהאד, אחד מהענקים והגיבורים, שרשמו אפוסים של גבורה, ואנו רואים ביום השנה למות השהידים שלו את אלפי הלוחמים והאסירים שהקריבו למען מולדתם."
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 18/04/2013]

באותו אירוע, חבר הוועד הפועל של אש"ף, צאלח רא'פת, "הפנה ברכת כבוד והערכה לנשמת השהיד אבו-ג'יהאד," דווח העיתון הרשמי של הרש"פ.

סוכנות הידיעות הפלסטינית הרשמית "ופא" היללה את פיגועיו של אבו ג'יהאד באמצעות פרסום רשימה של כל הפיגועים שתכנן וניהל, תוך ציון מספר הנרצחים:

"ח'ליל אל-וזיר (אבו ג'יהאד), שאנשי המוסד הישראלי התנקשו בחייו בתוניס ב-16/04/1988... והוכתר כנסיך השהידים של פלסטין... בין הפעולות הצבאיות שתכנן אבו ג'יהאד: פיצוץ מאגר זוהר בשנת 1955, פעולת פיצוץ קו צינורות המים של המוביל הארצי (מנהרת עילאבון) בשנת 1965, פעולת מלון סבוי בתל אביב והריגתם של 10 ישראלים בשנת 1975, פעולת פיצוץ משאית התופת בירושלים בשנת 1975, פעולת הריגתו של אלברט לוי, גדול החבלנים, ועוזרו בשכם בשנת 1976, פעולת דלאל מוגרבי (חטיפת האוטובוס בכביש החוף) שבה נהרגו למעלה מ-37 ישראלים בשנת 1978, פעולת הפגזת נמל אילת בשנת 1979, הפגזת ההתנחלויות הצפוניות בקטיושות בשנת 1981..."
[סוכנות הידיעות הפלסטינית הרשמית "ופא," ואל-חיאת אל-ג'דידה, 16/04/2012]
 
סיכום מספר הנרצחים בפיגועים שתוכננו על ידי אבו ג'יהאד, לפי סוכנות הידיעות 'ופא,' הוא 125 (ראה כתבה מלאה למטה).

בחדשות הטלוויזיה של הרש"פ גם ניתן כבוד לאבו ג'יהאד ולפיגועי הטרור שתכנן, תוך התייחסות אליהם כ"הפעולות הבולטות" וכינוי אבו ג'יהאד "האציל באנשים":

"פעולת המנהרה בעילאבון בשנת 1965 (הפצצת מוביל המים הארצי של ישראל), והפגזת ההתנחלויות הצפוניות ב-1981, וביניהם פעולת מלון סבוי בתל אביב בשנת 1975 (שמונה מחבלים השתלטו על מלון סבוי וכאשר תקפו הכוחות הישראליים, הם רצחו 11 אנשים), ופעולת פיצוץ משאית התופת באותה שנה (פיגוע בירושלים ב-1975 של פיצוץ מקרר-תופת שהובל במשאית, שבו נרצחו 15 אנשים), ושנת 1978 שראתה את הולדת 'רפובליקת דלאל' בכביש בין חיפה לתל אביב (פיגוע הטרור הקטלני בתולדות מדינת ישראל - דלאל מוגראבי ומחבלים נוספים הפליגו מלבנון לחוף בישראל, חטפו אוטובוס ורצחו 37 אזרחים, מתוכם 12 ילדים) - אלה הפעולות הבולטות שתכנן ופיקח עליהן האציל באנשים, ח'ליל אל-וזיר" .
[הטלוויזיה הרשמית של הרש"פ, 16/04/2013]

לחץ לצפייה בסרטון

באירוע בחסותו של יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס, בחר דובר מנגנוני הביטחון של הרש"פ לתאר את הפיגועים של דלאל מוגרבי ושל אבו ג'יהאד כאירועים "מכובדים".

לחץ לצפייה בסרטון

במאמר דעה שפורסם בעיתון הרשמי של הרש"פ, שיבח הכותב את אבו ג'יהאד כ"מנהיג גדול ועניו, שהדיר שינה מעיני הציונים הכובשים בכמה פעולות גבורה".

בין האירועים בהם שיבחו את אבו ג'יהאד והוקירו לו כבוד, נערך "יום עיון המציג את חיי הלוחם אבו ג'יהאד לרגל יום השנה ה-25 למות-השהידים שלו."

כיתוב על התמונה של אבו ג'יהאד:
"כנס 'הקליע הראשון, האבן הראשונה'
של מכון 'ח'ליל אל-וזיר' (אבו ג'יהאד)
לרגל 25 שנה למות השהידים של
נסיך השהידים ח'ליל אל-וזיר (אבו ג'יהאד)"
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 19/04/2013]
באירוע "השתתפו חבר הועד המרכזי של תנועת פת"ח מחמוד אל-עאלול; ראש 'מועדון האסיר' קדורה פארס;... סגן מזכ"ל החזית העממית עבד אל-רחים מלוח; ו[אלמנת אבו ג'יהאד] אנתסאר אל-וזיר, 'אום-ג'יהאד'." העיתון הרשמי של הרש"פ דיווח שחבר הועד המרכזי של פת"ח, מחמוד אל-עאלול, "ציין כי אבו ג'יהאד ניחן בתכונות של מנהיג, ויש לו היסטוריה ארוכה של פעילות צבאית, וכן אמר כי יש להפיק תועלת מניסיונו."

באוניברסיטה הלאומית אל-נג'אח נקרא מחזור שלם על שם אבו ג'יהאד. במהלך "טקס הוקרה לתלמידים המצטיינים של מחזור השהיד אבו ג'יהאד," הביע תקווה חבר הוועד המרכזי של תנועת פת"ח, עבאס זכי, שהמחזור הזה יגשים את חלומו של השהיד המפקד ח'ליל אל-וזיר [אבו ג'יהאד]." [אל-חיאת אל-ג'דידה, 09/04/2013]

בנוסף לטורניר הכדורגל בחסות תוכנית UNDP של האו"ם, דיווח העיתון הרשמי של הרש"פ על פסטיבל אומנויות לחימה שנערך לכבוד אבו ג'יהאד. האירוע נערך בנוכחות בכירים ברש"פ, כולל היועץ של עבאס לענייני ירושלים והשר לענייני ירושלים, עדנאן אל-חוסייני, והמופתי של הרש"פ שייח' מוחמד חוסיין.

משרד התרבות של הרש"פ השתתף גם כן בהאדרת המחבל אבו ג'יהאד. מחוז טול כרם "ציין את יום השנה ה-25 למות השהידים של ח'ליל אל-וזיר אבו-ג'יהאד, בחגיגת תרבות ושירים." [אל-חיאת אל-ג'דידה, 18/04/2013]

העיתון הרשמי של הרש"פ התייחס ל"יום השנה למות השהידים של המנהיג אבו ג'יהאד" כאחד מבין אירועים פלסטינים "לאומיים" ו"בולטים" רבים. [אל-חיאת אל-ג'דידה, 22/04/2013]

בשנת 2012 תיעד "מבט לתקשורת פלסטינית" האדרה דומה לאבו ג'יהאד על ידי הרש"פ ופת"ח.

"מבט לתקשורת פלסטינית" מתעד האדרת מחבלים ע"י הרשות הפלסטינית.

להלן תרגומים מורחבים של המאמרים המדווחים על האדרת רב-המחבלים אבו ג'יהאד:

ה- UNDP מעניקה חסות לטורניר הקרוי על שם המחבל אבו ג'יהאד:
כותרת: "הגרלת טורניר הכדורגל ה-19 לנוער על שם נסיך השהידים אבו ג'יהאד"
"ביום ראשון התקיימה במשרדי מועדון אל-אנסאר הירושלמי הגרלת [הבתים של] טורניר הכדורגל ה-19 על שם נסיך השהידים - ח'ליל אל-וזיר אבו ג'יהאד - לנערים ילידי 1996. את הטורניר מארגן מועדון 'אנסאר אלקדס', בחסות תכנית הפיתוח של האו"ם [UNDP] ובמימון הבנק האסלאמי לפיתוח [IsDB]."
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 23/04/2013]

“קרה בתאריך זה [מרץ 11,] בשנת 1978 באחת מפעולות ההקרבה הפלסטינית הכי אמיצות חדרה חוליה אל החוף בין הערים תל אביב וחיפה והשתלטה על אוטובוס ישראלי והכריחה אותו לפנות לתל אביב... הצבא הישראלי תקף את האוטובוס והתנהלה מערכה של שעות שהובילה למותם של 37 ישראלים ופציעת 82 נוספים ולמותם כשהידים של 9 לוחמים [פדאא'יין] ומעצרו [אסר] של הלוחם [פדאא'י] העשירי. נשאה הפעולה שהייתה הוראות מח'ליל אל-וזיר אבו ג'האד, שמה: פעולת דיר יאסין, ובעקבותיה הפכה דלאל אל-מע'רבי [אשר הנהיגה את הפעולה] סמל פלסטיני וערבי ונתנו לה הסופרים הפלסטינים את הכינוי נשיאת רפובליקת פלסטין."
 
מושל מחוז ג'נין מאדיר את המחבל אבו ג'יהאד בשם יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס:
כותרת: "מושל מחוז ג'נין ציין את יום האסיר ואת יום השנה למות השהידים של אבו-ג'יהאד"
"מחוז ג'נין ציין אתמול, יום רביעי [17/04/2013], את יום האסיר הפלסטיני ואת יום השנה ה-25 למות השהידים של אבו-ג'יהאד, באמצעות ארגון עצרת המונים ברחבת השהיד יאסר ערפאת במרכז העיר. מושל מחוז ג'נין טלאל דויכאת אמר בנאומו, בשם [יו"ר הרש"פ] מחמוד עבאס: 'אנו מדגישים את דבריו של הנשיא, שאמר כי אנו מחויבים לדרכם של השהידים והאסירים עד לניצחון ולהשגת מדינתנו הפלסטינית שבירתה ירושלים. אנו היום מציינים את יום השנה של אבו-ג'יהאד, אחד מהענקים והגיבורים, שרשמו אפוסים של גבורה, ואנו רואים ביום השנה למות השהידים שלו את אלפי הלוחמים והאסירים שהקריבו למען מולדתם...' חבר הוועד הפועל של אש"ף, צאלח רא'פת, הפנה ברכת כבוד והערכה לנשמת השהיד אבו-ג'יהאד, ששיחק תפקיד בולט והיסטורי בהנהגת המהפכה הפלסטינית המודרנית, וכן בירך את כלל השהידים, ובפרט את השהידים של תנועת האסירים."
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 18/04/2013]

דיווח על המחבל אבו ג'יהאד בחדשות הטלוויזיה הרשמית של הרש"פ:
כתב טלוויזיית הרש"פ: "האבן שייצגה תופעה חדשה מבחינת סגנון המאבק, התפרצה מתוך הארץ הכבושה בפעם הראשונה, בשנת 1987. כל זה קשור בשמו של ח'ליל אל-וזיר (אבו ג'יהאד), בן העיר רמלה, הכדור הראשון והאבן הראשונה, נסיך השהידים, מהנדס האינתיפאדה, חברו של ערפאת מראשית ההתחלה, דרך עילאבון (הפצצת מוביל המים הארצי של ישראל) ו[קרב] כראמה ומצור בירות, וקודם לכן בירדן. . . אבו ג'יהאד אומר ומדגיש גם ששום קול אינו רם יותר משלה [האינתיפאדה], ושגורל הכיבוש ייקבע רק על אדמת פלסטין. הוא גם שואל: 'מדוע איננו נושאים ונותנים תוך כדי שאנו נלחמים?' לפני שהוא שאל זאת, פעולת המנהרה בעילאבון בשנת 1965 (הפגזת מוביל המים הארצי של ישראל) והפגזת ההתנחלויות הצפוניות (כלומר, יישובי הצפון של ישראל) ב-1981 וביניהם פעולת מלון סבוי בתל אביב בשנת 1975 (שמונה מחבלים השתלטו על מלון סבוי וכאשר תקפו הכוחות הישראליים, הם רצחו 11 אנשים), ופעולת פיצוץ משאית התופת באותה שנה (פיגוע בירושלים ב-1975 של פיצוץ מקרר-תופת שהובל במשאית, שבו נרצחו 15 אנשים), ושנת 1978 ראתה את הולדת רפובליקת דלאל בכביש בין חיפה ותל אביב (פיגוע הטרור הקטלני ביותר בהיסטוריה של מדינת ישראל - קבוצת מחבלים בהנהגת דלאל מוגרבי הפליגה מלבנון לחוף בישראל, חטפה אוטובוס ורצחה 37 אזרחים, מתוכם 12 ילדים), אלו הן הפעולות הבולטות שתכנן ופיקח עליהן האציל באנשים, ח'ליל אל-וזיר".
[הטלוויזיה הרשמית של הרש"פ, 16/04/2013]

"פעולת המנהרת בעילאבון" - ניסיון הפצצת מוביל המים הארצי של ישראל בשנת 1965.
"הפגזת ההתנחלויות הצפוניות" - ירי טילי קטיושה על צפון ישראל בשנת 1981.
"פעולת מלון סבוי" - במרס 1975 הפליגו 8 מחבלים מלבנון לחוף תל-אביב. הם השתלטו על מלון סבוי ולקחו אורחים מהמלון כבני ערובה. בבוקר שלמחרת, תקפו הכוחות הישראליים, והרגו שבעה מחבלים. שמונה בני ערובה ושלושה חיילים נרצחו בידי המחבלים במהלך ההתקפה.
"פעולת המשאית" - פיגוע בירושלים בשנת 1975 של משאית שנשאה מקרר עם חומרי נפץ. 15 אנשים נרצחו ונפצעו 77.
הפיגוע בכביש החוף - דלאל מוגרבי הובילה את פיגוע הטרור הקטלני ביותר בתולדות מדינת ישראל, כשקבוצת מחבלים בראשה הפליגה מלבנון לחוף ישראל, חטפו אוטובוס בכביש החוף ורצחו 37 אזרחים, מתוכם 12 ילדים.

טקס שנערך על ידי נציבות ההכוונה המדינית והלאומית לרגל יום השנה לקרב אל-כראמה תחת חסות יו"ר הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס. בין הנוכחים: נציגו של עבאס, אסמאעיל ג'בר, ודובר מנגנוני הביטחון, עדנאן אל-דמירי.
דובר מנגנוני הביטחון, עדנאן אל-דמירי: "במרץ חלים כל [הימים] המכובדים, החל ביום אל-כראמה, דרך יום האם, יום דלאל אל-מוגרבי, וכלה באבו ג'יהאד- ח'ליל אל-וזיר. כל אלו, אחים גיבורים במוסדות הביטחון הפלסטיניים, זה יומם אותו אנו מקבלים ברוב פאר."
[הטלוויזיה הרשמית של הרש"פ, 25/03/2013]

במאמר דעה, כותב ח'אלד מסמאר על התקופה שבה עבד כשדרן ברדיו "סאות אל-עאספה" [קול אלעאספה] בלבנון:
כותרת: "הקליע הראשון והאבן הראשונה (כינוי לאבו ג'יהאד) עודו בזיכרון!"
"ערב אחד הייתי השדרן הזמני בתחנת הדרום, וטכנאי השידור אז היה האח אבו-זהיר, השאם אל-סעדי. ביקרנו באותו הלילה כמה לוחמים, ביניהם פידאא'ית צעירה שלבשה מדי צבא ורצתה לראות את השדרן מדבר בשידור ישיר, אך החומר לשידור היה מוקלט. אבו-זהיר הגה תחבולה וביקש ממני להיכנס לאולפן ולפתוח את המיקרופון כדי לדבר דרכו, כך שישמעו אותי רק מי שנמצאים בחדר הפיקוח. הדבר שימח את הנערה ששמעה את השדרן מדבר בשידור ישיר. לאחר מכן נודע לי שהיא הגיבורה השהידה דלאל מוגרבי.
זו דוגמא אחת מיני רבות שאין מקום לציין בעניין קורות חייו של מנהיג גדול ועניו, שהדיר שינה מעיני הציונים הכובשים בכמה פעולות גבורה...
הו אבו ג'יהאד, תישאר בזיכרוננו ובזיכרון הדורות הבאים, עד שנשיג את המטרה הנעלה שלשמה יצאה לדרך תנועת השחרור הלאומי הפלסטיני "פת"ח" וכוחות אל-עאספה (יחידת אש"ף) שלה. זוהי מהפכה עד הניצחון."
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 16/04/2013]

קרב כראמה או אל-כראמה – בשנת 1968, תקפו כוחות ישראליים את הכפר כראמה שבירדן, שם התבצרו קבוצות מחבלים של פת"ח. ערפאת, שהצליח לברוח, השתמש באבדות הכבדות שצה"ל ספג באירוע למטרות תעמולה, והכריז על הקרב כניצחון גדול המוחק את החרפה של תבוסת מלחמת ששת הימים ב-1967.

כותרת: "יום עיון המציג את חיי הלוחם 'אבו-ג'יהאד' לרגל יום השנה ה-25 למות-השהידים שלו."
"כנס שאורגן על ידי מוסד "ח'ליל אל-וזיר" אתמול, יום חמישי [19/04/2013], סקר את תולדות חיי הלוחם 'אבו-ג'יהאד' לרגל יום השנה ה-25 למות השהידים שלו, תחת הכותרת 'הקליע הראשון והאבן הראשונה.' בכנס, שנערך בעיר אל-בירה, השתתפו חבר הועד המרכזי של תנועת פת"ח מחמוד אל-עאלול, ראש מועדון האסיר קדורה פארס, שדיבר בשם האסיר מרואן ברגותי, סגן מזכ"ל החזית העממית, עבד-אלרחים מלוח ו[אלמנת אבו ג'יהאד] אנתסאר אל-וזיר, 'אום-ג'יהאד.'
אל-עאלול דיבר על 'אבו-ג'יהאד - הפעילות הצבאית והמאבק המזוין' וציין כי אבו-ג'יהאד ניחן בתכונות של מנהיג, ושיש לו היסטוריה ארוכה של פעילות צבאית, וכן אמר כי יש להפיק תועלת מניסיונו. כמו כן, הוא הסביר מה אבו-ג'יהאד נהג לעשות במסגרת הפעילות הצבאית, אשר התמקדה בפגיעה בחיילים ולא באזרחים."
 
כיתוב על התמונה של אבו ג'יהאד:
"כנס 'הקליע הראשון, האבן הראשונה'
של מכון 'ח'ליל אל-וזיר' (אבו ג'יהאד)
לרגל 25 שנה למות השהידים של
נסיך השהידים ח'ליל אל-וזיר (אבו ג'יהאד)"
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 19/04/2013]

כותרת: "זכי משתתף בטקס הוקרה לתלמידים המצטיינים באוניברסיטת אלנג'אח וקורא לאחדות"
"חבר הועד המרכזי של תנועת פת"ח, עבאס זכי, אמר כי האוניברסיטה הלאומית אל-נג'אח היא מגדלור, לא רק בשכם אלא בפלסטין כולה...במהלך נאום שנשא בטקס הוקרה לתלמידים המצטיינים של מחזור השהיד אבו ג'יהאד, הביע זכי תקווה כי המחזור הזה יגשים את חלומו של השהיד המפקד ח'ליל אל-וזיר [אבו ג'יהאד]."
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 09/04/2013]

"נשיא האקדמיה הפלסטינית לאמנויות לחימה, ג'יהאד עויצ'ה, הדגיש כי פסטיבל נסיך השהידים הראשון על שם אבו ג'יהאד יסתיים ביום שבת הקרוב באולם של מועדון 'הלאל אלקודס', בנוכחות השר לענייני ירושלים, עדנאן אל-חוסייני...
הפסטיבל התחיל בירושלים ב-16 באפריל האחרון... בנוכחות השר לענייני ירושלים, ענדאן אל-חוסייני, המופתי של ירושלים והאדמות הפלסטיניות, שייח' מוחמד חוסיין, ויועץ לשכת הנשיאות לענייני ירושלים, אחמד רווידי."
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 02/05/2013]

"משרד התרבות במחוז טול כרם ציין, אתמול, יום רביעי [17/04/2013], בשתוף פעולה עם מנהלת החינוך, את יום האסיר ואת יום השנה ה-25 למות השהידים של ח'ליל אל-וזיר, אבו-ג'יהאד, בחגיגת תרבות ושירים בבית הספר עמר בן עבד-אלעזיז לבנות.
ראש לשכתו של שר התרבות, עבד-אלפתאח אלכם... הזכיר את יום השנה ה-25 של השהיד אבו-ג'יהאד, שכן במהלך דרך המאבק שלו, שהייתה גדושה במחויבות מוחלטת לפלסטין ולמאבק למענה, הוא דבק תמיד באחדות הלאומית ובקבלת החלטות לאומית עצמאית, וחתר להשגת מטרותיו הלאומיות של העם הפלסטיני."
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 18/04/2013]

"אין זה מפליא שיורדים גשמים ושלגים בחודש אפריל, במיוחד משום שהאבות אמרו בפתגמיהם העממיים שגשמי אפריל מחיים את האדם ומחדשים את התקווה לאחר המתנה ארוכה ושיכחה.
ידוע כי בחודש אפריל, מנקודת ההשקפה הפלסטינית, יש אירועים לאומיים רבים, כאשר הבולטים ביותר ביניהם הם אולי יום הילד, יום האסיר, יום השנה למות השהידים של המנהיג אבו ג'יהאד אל-וזיר, וכן יום השנה למות השהידים של שני הכמאלים (כמאל עדואן וכמאל נאסר), [וימי השנה למותם של] השהיד עבד אל-עזיז רנתיסי ושל רשימה ארוכה של שהידים."
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 22/04/2013]

כמאל עדואן היה אחראי על פעולות טרור של פת"ח וחבר בכיר בספטמבר השחור. הוא וכמאל נאסר נהרגו על ידי כוחות ישראליים באפריל 1973.

עבד אל-עזיז רנתיסי היה שותף לייסוד ארגון הטרור חמאס.


להלן מובא הטקסט השלם של כתבה בסוכנות החדשות "ופא", המאדירה את אבו ג'יהאד על רצח אזרחים ישראליים. הכתבה פורסמה גם בעיתון הרשמי הרש"פ:

"יום השנה למות השהידים של ח'ליל אל-וזיר (אבו ג'יהאד), שאנשי המוסד הישראלי התנקשו בחייו בתוניס בתאריך 16/04/1988... והוכתר כנסיך השהידים של פלסטין... בין הפעולות הצבאיות שתכנן אבו ג'יהאד: פיצוץ מאגר זוהר בשנת 1955; פעולת פיצוץ קו צינורות המים של המוביל הארצי (מנהרת עילבון) בשנת 1965; פעולת מלון סבוי בתל אביב והריגתם של 10 ישראלים בשנת 1975; פעולת פיצוץ משאית התופת בירושלים בשנת 1975; פעולת הריגתו של אלברט לוי, גדול החבלנים, ועוזרו בשכם בשנת 1976; פעולת דלאל מוגרבי, שבה נהרגו למעלה מ-37 ישראלים בשנת 1978; פעולת הפגזת נמל אילת בשנת 1979; הפגזת ההתנחלויות הצפוניות בקטיושות בשנת 1981 ושביית 8 חיילים ישראלים בלבנון והחלפתם ב-5000 עצירים לבנונים ופלסטינים ו-100 מעצירי האדמות הכבושות בשנת 1982. הוא תכנן את החדירה לבניין המושל הצבאי הישראלי בצור ופיצוצו, דבר שהביא למותם של 76 קצינים וחיילים, ביניהם 12 קצינים בכירים בשנת 1982; ניהל את מלחמת ההתשה בשנים 1982-1984 בדרום לבנון, ותכנן את פעולות הכור בדימונה בשנת 1988, שהייתה הסיבה העיקרית להתנקשות בחייו."
 
[סוכנות החדשות הרשמית של הרשות הפלסטינית "ופא" ואל-חיאת אל-ג'דידה, 16/04/2012]