פרסומי PMW
כיצד רואה הרש"פ את הבחירות בישראל?
Share |

כיצד רואה הרש"פ את הבחירות בישראל?

 

מוריס הירש, עו"ד

עבור הרשות הפלסטינית, הבחירות בישראל הן מצד אחד מאבק בין המפלגות הערביות לבין "הציונים", ומצד אחר הן הזדמנות שאין להחמיץ. על בסיס ראייה זו, שני כותבים קבועים בעיתון הרשמי של הרש"פ קראו היום לערבים הישראלים לצאת ולהצביע בבחירות.

עומר חלמי אלע'ול, לשעבר חבר במועצה המרכזית של אש"ף, ובעל טור קבוע בעיתון הרשמי של הרש"פ, קרא לערבים הישראלים לצאת ולהצביע דווקא לחד"ש, תע"ל ובל"ד. השמטת רע"מ מהמפלגות המומלצת על ידי אלע'ול אינה עניין של היסח דעת, אלא החלטה מודעת. מאידך, עבור אלע'ול, אסור גם להצביע עבור מפלגה שאינה ערבית.    

בטור שפורסם בעיתון הרשמי של הרש"פ, אל-חיאת אל-ג'דידה, ניתח אלע'ול את הבחירות בישראל. על פי הניתוח:

"הקרב על הקול הפלסטיני תפס ועודו תופס מקום חשוב, במיוחד לאור ההתעצמות וההתרחבות של תפקידם ומעמדם של כוחות הימין הציוניים בראשות נתניהו באופן כללי, ושל הכוחות הפשיסטים כגון בן גביר, סמוטריץ' ודומיהם."

[העיתון הרשמי של הרש"פ, אל-חיאת אל-ג'דידה, 31/10/2022]

לדברי אלע'ול, הצבעת הערבים הישראלים חשובה הן כדי להבליט את כוחו של הציבור הערבי ישראלי, הן כדי "להשיג את המטרות הנוגעות לדרישות החברתיות והדמוגרפיות ואת המטרות המדיניות הלאומיות", והן לצורך השפעה על זהותו של ראש הממשלה, על מנת להרבות סכסוכים בחברה הישראלית, ולקדם מלחמת אחים:

"א. הבלטת משקלו [של הציבור הערבי] בקלפיות.

ב. הגדלת המנדטים הפלסטינים בכנסת, דבר המשחק תפקיד חשוב בכל הקשור לאפשרות להשיג את המטרות הנוגעות לדרישות החברתיות והדמוגרפיות, ואת המטרות המדיניות הלאומיות, בנוסף לתמיכה בתהליך השלום על בסיס פתרון שתי המדינות בגבולות ה-4 ביוני 1967.

ג.  קביעת זהותו של ראש הממשלה הבא, או במילים אחרות – העמקת המשבר בחברה הקולוניאליסטית הציונית, דחיפתה לסחרור של בחירות אינסופיות שיגרום לפיצוץ פנימי ציוני, ופתיחת לוע הר-געש של סכסוכים בין כוחותיה השונים, על כל ההשלכות המסוכנות יותר שיש בכך, שאחת הבולטות ביותר שבהן היא פרוץ מלחמת אזרחים סבוכה..." 

הגם שהוא מודה שייתכן שיש למועמדים לכנסת ברשימות הערביות פגמים, שאולי אף מצדיקים את העמדתם לדין, אלע'ול מסכם את המלצתו כך:

"בלי קשר למגרעות, טעויות או פגמים כלשהם ברשימות הללו, אך גם מבלי להתעלם מכך בעת דרישת דין וחשבון מחברי הכנסת והעמדתם לדין. לפיכך, הצורך האישי והלאומי מחייב לנהור לקלפיות ולהצביע לחד"ש, תע"ל ובל"ד..." 

מבחינת אלע'ול, אסור להצביע למפלגות שאינן ערביות, וזאת בשל היותן "כוח ציוני", וגם לא לרע"מ:

"אין להצביע לאף סיעה או כוח ציוני – ולא משנה כמה נציגיהם יטענו באופן שקרי שהם שונים מבן גביר וסמוטריץ' – או לכוח אשר קשר קשר עם הקואליציות הציוניות." 

בהתייחסו למועמד מפלגת "עוצמה יהודית" חבר הכנסת איתמר בן גביר, טוען אלע'ול כי ח"כ בן גביר מאיים:

"להמיט על הפלסטינים הערבים אסונות גדולים, שעלולים להגיע לכדי מימוש אופציית הטרנספר."

בצטטו (באופן שגוי) מאמר שפורסם בעיתון הארץ, ממשיך אלע'ול לתאר את תפיסתו ביחס לח"כ בן גביר:

"הפרופסור הציוני יורם יובל הזהיר מפני כך, כאשר ציין שהכנופיה הנאצית כולה מתכוננת לבצע נכּבה שלישית נגד הפלסטינים באמצעות טיהור אתני של 'ארבע מאות אלף פלסטינים שיועברו ב-200 אוטובוסים' אל הלא-נודע." 

מאמר אחר בעיתון הרשמי של הרש"פ מאת באסם ברהום, גם הוא בעל טור קבוע בעיתון, גם המליץ לערבים הישראלים לצאת ולהצביע.

לגישת ברהום, הגם ש"הם" – הישראלים – דוחפים את הערבים הישראלים לעבר "ייאוש" ו"אובדן תקווה", אסור להחמיץ את ההזדמנות להשפיע:

"הם דוחפים אותנו לייאוש ולאיבוד התקווה, מפני שמי שמאבד תקווה נכנע, או מתאבד, או הופך לפושע הרוצח את בני עמו – כפי שקורה אצלנו כיום בפנים, עם התפשטות הפשיעה [בחברה הערבית]. ייתכן שבחירות במדינה גזענית כישראל אינן מהוות פתרון, אך הן אחת מההזדמנויות המועטות לעשות שינוי, קטן ואיטי ככל שיהיה. אז מדוע שנחמיץ את ההזדמנות כשאין לנו שום אלטרנטיבה מוכנה?"

 [העיתון הרשמי של הרש"פ, אל-חיאת אל-ג'דידה, 31/10/2022]

לעומת אלע'ול, ברהום מקונן על פירוק הרשימה הערבית המשותפת, אך מביע תקווה שייבחרו לכנסת לפחות 12 נציגים:

"אין כל ספק שהתפצלות הרשימה הערבית המשותפת היא התפתחות לא חיובית, ונכון שהציבור הערבי הצביע במספרים גדולים כאשר הרשימה הייתה מאוחדת, ושהם קיבלו 12 מנדטים. אך אם הציבור הערבי יצביע ביום שלישי הקרוב באותו שיעור גבוה, יגיעו לכנסת 12 חברים ערבים..." 

לבסוף מסכם ברהום עם המלצה פרקטית לעקוב אחר עשיית הח"כים הערביים וללחוץ עליהם לפעול להשגת היעדים שלשמם הם נבחרו:

"עלינו לעקוב אחר תפקודם של צירינו וללחוץ עליהם לעשות את מה שהרחוב הערבי הטיל עליהם לעשות, ובראש ובראשונה להיאבק בהתפשטות הפשיעה, לשפר את החינוך והבריאות, להיאבק בחוקים הגזעניים... ובמקביל להגן על הסוגיה הלאומית..."

[העיתון הרשמי של הרש"פ, אל-חיאת אל-ג'דידה, 31/10/2022]