ערביי ישראל גרים ב"מולדת הפלסטינית שנכבשה בשנת 48`"
אל-חיאת אל-ג'דידה - 20/06/2010

 
העיתון הנשלט בידי הרש"פ, "אל-חיאת אל-ג'דידה," ראיין ערבי ישראלי בעניין שחקני כדורגל ערבים ישראלים בנבחרת ישראל. עיתון הרש"פ התייחס למקום מגוריהם של ערביי ישראל כ"מולדת הפלסטינית שנכבשה ב48'" וכלל דברי הכחשה של זהותו הישראלית של המרואיין:

כותרת: "ספורטאים ערבים מביעים גאוותם ומסרבים לשאת את דגל ישראל"

"יום אחרי יום מבטא הציבור הערבי הפלסטיני במולדת הפלסטינית ש נכבשה בשנת 48' [ערביי ישראל] את שורשיותם ואת השתייכותם הערבית הטהורה, למרות הניסיונות לבצע ישראליזציה וייהוד, שמתבצעים במלוא המרץ מאז ה'נכבה' שפקדה את בני העם הפלסטיני והתפזרותו בכל רחבי העולם.
העורך המדיני הבולט... זוהיר אנדראוס, אמר: 'אם נבחרת הכדורגל הישראלית תגיע מחר לגמר גביע העולם, לא אניף את דגל המדינה העברית, משום שאיני חש כל שייכות לדגל הזה ולהמנון הישראלי... הימצאותם של שחקנים ערבים בנבחרת אינה משרתת את הסוגיה ואולי אף מחלישה אותה, משום שמכונת התעמולה הציונית עלולה לנצל את השחקנים הללו כדי לנסות לשווק לדעת הקהל העולמית את הדמוקרטיה המזויפת שלה.'

אנדראוס המשיך: 'קישוטם של הכפרים, הערים והיישובים הערבים ב'פנים' [כינוי לישראל] בדגלי המדינות המשתתפות במונדיאל, והעובדה שקבוצה זאת [ערביי ישראל] מסרבת סירוב מוחלט להניף את דגלי ישראל בכל האירועים, אינם יכולים להיחשב כצעד סמלי; אם התנהגות זו מוכיחה דבר מה, הרי שהיא מוכיחה כי הפלסטינים בישראל – שהם, דרך אגב, בעליה המקוריים של האדמה – מנסים באמצעות התקשורת לבטא את תחושת הניכור ואי השייכות למדינה העברית...'
אנדראוס אמר: 'קיומו של המונדיאל הראשון ביבשת השחורה, בדרום אפריקה, מדינה שסבלה ממדיניות ההפרדה הגזעית, האפרטהייד, הוא הזדמנות מצוינת לחבר בין פוליטיקה לספורט. זו הזדמנות טובה להפנות לישראלים את המסר שהמשך מדיניות האפליה הגזעית נגד הפלסטינים בפּנים... מכאן, הדרך לאפרטהייד הופכת קצרה, ואף קצרה מאוד.'"